Málnával sütött túrótorta
Hozzávalók
-
Málnaszósz:
- 5 - 6 evőkanál Kristálycukor
- 1 dl Vörösbor
- 125 g Málna
-
Túrótorta:
- 750 g Túró áttörve
- 150 g Natúr Sajtkrém
- 300 g Kristálycukor
- 1 csipet Só
- 4 evőkanál Liszt
- 1 darab Citrom héja
- 1 darab Vaníliarúd
- 500 g Habtejszín
- 6 darab Tojás
- 125 g Málna
Előkészítés
A cukrot megkaramellizáljuk, majd kevés vörösbort adunk hozzá. Lassan forraljuk, míg a karamell elolvad, majd hozzáadjuk a fagyasztott málnát. Néhány percig forraljuk, sűrítjük, végül forrón átpasszírozzuk. Amíg forró, friss, egész málnát adunk hozzá, de tovább már nem forraljuk, ne legyen főttes íze az egész málnaszemeknek.
A túrót és a krémsajtot krémesre keverjük, közben hozzáadjuk a cukrot, sót, 1–2 evőkanál lisztet, a reszelt citromhéjat, a vaníliát, a tejszínt és az egész tojásokat. Egy magas falú serpenyőt, esetleg tortaformát sütőpapírral kibélelünk, a széle nyugodtan lehet gyűrött. A tojásos túrómasszát beletöltjük, majd gazdagon megszórjuk lisztbe hempergetett málnaszemekkel. Előmelegített, 210 °C-os sütőben sütjük 40 percet, míg a massza remegősen megszilárdul, a teteje pedig karamellás, sötétbarna lesz. Ne ijedjünk meg, ilyenkor a tészta forrón még nem teljesen szilárd, ez normális. Hagyjuk langyosra hűlni, addigra a torta is kellően megdermed, hogy szeletelni tudjuk. A málnaszósszal tálaljuk.