Málnával sütött túrótorta

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Málnával sütött túrótorta
Nehézségi fokKönnyű
Elkészítés60 perc

Előkészítés

    Málnaszósz

  1. A cukrot megkaramellizáljuk, majd kevés vörösbort adunk hozzá. Lassan forraljuk, míg a karamell elolvad, majd hozzáadjuk a fagyasztott málnát. Néhány percig forraljuk, sűrítjük, végül forrón átpasszírozzuk. Amíg forró, friss, egész málnát adunk hozzá, de tovább már nem forraljuk, ne legyen főttes íze az egész málnaszemeknek.

  2. Túrótorta

  3. A túrót és a krémsajtot krémesre keverjük, közben hozzáadjuk a cukrot, sót, 1–2 evőkanál lisztet, a reszelt citromhéjat, a vaníliát, a tejszínt és az egész tojásokat. Egy magas falú serpenyőt, esetleg tortaformát sütőpapírral kibélelünk, a széle nyugodtan lehet gyűrött. A tojásos túrómasszát beletöltjük, majd gazdagon megszórjuk lisztbe hempergetett málnaszemekkel. Előmelegített, 210 °C-os sütőben sütjük 40 percet, míg a massza remegősen megszilárdul, a teteje pedig karamellás, sötétbarna lesz. Ne ijedjünk meg, ilyenkor a tészta forrón még nem teljesen szilárd, ez normális. Hagyjuk langyosra hűlni, addigra a torta is kellően megdermed, hogy szeletelni tudjuk. A málnaszósszal tálaljuk.