Marhahúsos tortilla tekercs mozzarellával, csípős zöldségekkel

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Marhahúsos tortilla tekercs mozzarellával, csípős zöldségekkel image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 25 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 8   darab Tortilla wrap
    • 8   darab Mozarella
    • 40   dkg Darált marhahús
    • 2   fej Vöröshagyma
    • 5   gerezd Fokhagyma
    • 1,5   dl Vörösbor
    • 1   doboz Hámozott paradicsom konzerv
    • 15   szem koktélparadicsom
    • 1   köteg Bazsalikom
    • 0,5   szál Póréhagyma
    • 1   darab Cukkini
    • 1   darab Édeskömény
    • 1   darab Piros kaliforniai paprika
    • 1   szál Sárgarépa
    • 2   darab Lime
    • 1   köteg menta
    • 3   - 4   evőkanál Csípős jalapeno szeletek
    •   Olívaolaj
    •  
    •   bors

Előkészítés

    A mozzarellát felszeleteljük és a szeleteket több réteg kéztörlő papírra tesszük, majd berakjuk a hűtőbe, hogy a víz eltávozzon belőle.Nagyméretű serpenyőben füstölgő olíván hirtelen megpirítjuk a marhahúst. Adunk hozzá egy fej finomra vágott vöröshagymát és pár gerezd aprított fokhagymát, majd tovább pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, öntünk hozzá egy kis vörösbort, amit szárazra visszapirítunk. Az utolsó néhány percben ráöntünk egy doboz hámozottparadicsom-konzervet, majd 1-2 percig forraljuk.

    Lehúzzuk a tűzről, már nem forraljuk, ekkor hozzáadunk egy marék cikkekre vágott koktélparadicsomot és rengeteg friss bazsalikomlevelet. A tortillalapokat kiterítjük, megkenjük a paradicsomos marharaguval és mint a palacsintát, szorosan feltekerjük. Kisebb méretű porcelántálba szorosan elrendezgetjük a tekercseket és a tetejét beborítjuk a mozarellaszeletekkel. 170 Celsius-fokos sütőbe tesszük 25-30 percre, míg a mozarella lágyan ráolvad-rápirul. Közben van időnk elkészíteni a csípős zöldségeket: Szép, egyenletes méretű, kockákra vágott zöldségeket, póréhagymát, cukkinit, édesköményt, piros kaliforniai paprikát, sárgarépát, vöröshagymát hirtelen megpirítunk serpenyőben egy kevés olíván.

    Ha szépen megpirultak, ízesítjük fokhagymával, lime levével és reszelt héjjával, aprított mentalevéllel és aprított, csípős jalapeno paprikával, hogy kellemesen pikáns, csípős legyen. Ha elkészült a marhás tortillatekercs, azonnal mehet is az asztalra a csípős zöldségekkel együtt!