Mazsolás-túrós tésztafelfújt

Mazsolás-túrós tésztafelfújt  image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 10 perc
Elkészítés 35 perc

Hozzávalók

5 Adag
    • 50   dkg Túró
    • 1   dl Tejföl
    • 12   dkg Porcukor
    • 1   darab Citrom reszelt héja
    • 1   csipet
    • 3   darab Tojás szétválasztva
    • 1   darab Tojásfehérje
    • 5   dkg Mazsola
    • 25   dkg Fodros tészta kifőzve
    • 3   dkg Vaj
    •   Porcukor
    •   Tálaláshoz: Málnaszósz

Előkészítés

  1. A krémhez kikeverjük a túrót a tejföllel, porcukorral, reszelt citromhéjjal, sóval és a tojások sárgájával. A masszába forgatjuk a mazsolát, a kifőtt, leszűrt tésztát, végül összeforgatjuk a felvert tojásfehérjehabbal (a porcukorból tegyünk félre két evőkanállal, azt a habhoz adjuk, de csak akkor, amikor már félig felvertük). A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra. Egy nagy (vagy több egyszemélyes) hőálló tálat kivajazunk, majd beleöntjük a habos túrós tésztát. Kb. 25 percig sütjük, amíg a teteje megpirul, és kissé megemelkedik. A tetejére porcukrot szórunk. Málna- vagy más piros bogyós gyümölcsöntetet kínálhatunk hozzá.

Címkék