A krémhez kikeverjük a túrót a tejföllel, porcukorral, reszelt citromhéjjal, sóval és a tojások sárgájával. A masszába forgatjuk a mazsolát, a kifőtt, leszűrt tésztát, végül összeforgatjuk a felvert tojásfehérjehabbal (a porcukorból tegyünk félre két evőkanállal, azt a habhoz adjuk, de csak akkor, amikor már félig felvertük). A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra. Egy nagy (vagy több egyszemélyes) hőálló tálat kivajazunk, majd beleöntjük a habos túrós tésztát. Kb. 25 percig sütjük, amíg a teteje megpirul, és kissé megemelkedik. A tetejére porcukrot szórunk. Málna- vagy más piros bogyós gyümölcsöntetet kínálhatunk hozzá.
Mazsolás-túrós tésztafelfújt
Hozzávalók
5
Adag
-
- 50 dkg Túró
- 1 dl Tejföl
- 12 dkg Porcukor
- 1 darab Citrom reszelt héja
- 1 csipet Só
- 3 darab Tojás szétválasztva
- 1 darab Tojásfehérje
- 5 dkg Mazsola
- 25 dkg Fodros tészta kifőzve
- 3 dkg Vaj
- Porcukor
- Tálaláshoz: Málnaszósz