Az almákat meghámozzuk (a héjukat nem dobjuk el), az alma húsát szép, apró kockákra vágjuk, és egy kis citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. Közben az almakompóthoz feltesszük a fehérbort és a vizet, teszünk bele egy kevés barnacukrot, a vanília kikapart magházát, a tisztított almák héját és néhány karika citromot. A felére redukáljuk a folyadékot, ha elkészült, leszűrjük, és egy kis vízzel elkevert kukoricakeményítővel besűrítjük. Ha elkészült, hozzáadhatjuk a kockákra vágott almát és egy percig forraljuk, hogy egy kis hőt kapjon az alma, de ne főzzük túl!
Mézes krémtúró vaníliás-fehérboros almakompóttal
Hozzávalók
4
Adag
-
- 3 darab Piros alma
- 3 dl Száraz fehérbor
- 2 dl Víz
- 1 darab Citrom+leve és pár karika
- 4 evőkanál barna cukor
- 1 rúd Vaníliarúd
- 2 evőkanál Kukoricakeményítő
- 300 g tehéntúró 10% zsírszegény
- 150 g joghurt
- 5 evőkanál Méz
- 250 g Tejszín
Előkészítés
Ha elkészült, lehűtjük és félretesszük tálalásig. Közben elkészítjük a krémtúrót. A túrót elkeverjük a mézzel, a joghurttal, és kézi turmixszal simára turmixszoljuk. Ha elkészült, egy kevés frissen felvert tejszínhabbal könnyítjük. Csatos üvegekbe töltjük a krémes-habos túrókrémet, kb. kétharmad részig, majd a tetejére ujjnyi vastagságban kanalazunk az aranyló almakompótból. Hűtőbe tehetjük, és bármikor kivehetjük, mikor megkívánjuk.