Mézes krémtúró vaníliás-fehérboros almakompóttal

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Mézes krémtúró vaníliás-fehérboros almakompóttal image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 10 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 3   darab Piros alma
    • 3   dl Száraz fehérbor
    • 2   dl Víz
    • 1   darab Citrom+leve és pár karika
    • 4   evőkanál barna cukor
    • 1   rúd Vaníliarúd
    • 2   evőkanál Kukoricakeményítő
    • 300   g tehéntúró 10% zsírszegény
    • 150   g joghurt
    • 5   evőkanál Méz
    • 250   g Tejszín

Előkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk (a héjukat nem dobjuk el), az alma húsát szép, apró kockákra vágjuk, és egy kis citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. Közben az almakompóthoz feltesszük a fehérbort és a vizet, teszünk bele egy kevés barnacukrot, a vanília kikapart magházát, a tisztított almák héját és néhány karika citromot. A felére redukáljuk a folyadékot, ha elkészült, leszűrjük, és egy kis vízzel elkevert kukoricakeményítővel besűrítjük. Ha elkészült, hozzáadhatjuk a kockákra vágott almát és egy percig forraljuk, hogy egy kis hőt kapjon az alma, de ne főzzük túl!

  2. Ha elkészült, lehűtjük és félretesszük tálalásig. Közben elkészítjük a krémtúrót. A túrót elkeverjük a mézzel, a joghurttal, és kézi turmixszal simára turmixszoljuk. Ha elkészült, egy kevés frissen felvert tejszínhabbal könnyítjük. Csatos üvegekbe töltjük a krémes-habos túrókrémet, kb. kétharmad részig, majd a tetejére ujjnyi vastagságban kanalazunk az aranyló almakompótból. Hűtőbe tehetjük, és bármikor kivehetjük, mikor megkívánjuk.