Mézes-vaníliás sajttorta csatos üvegben

 Mézes-vaníliás sajttorta csatos üvegben image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 5 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

6 Darab
    • 7,5   dkg Teljes kiőrlésű keksz
    • 3,5   dkg Olvasztott vaj
    •   késhegy
    • 25   dkg Krémsajt
    • 25   dkg tehéntúró 10% zsírszegény
    • 0,5   dkg Krémjoghurt
    • 6   dkg Akácméz
    •   fél Vaníliarúd magjai
    • 0,5   darab Citrom reszelt héja
    •   ízlés szerint Áfonya
    •   ízlés szerint Ananász

Előkészítés

  1. A “sajttorta” aljához a kekszet aprítógépben (vagy zacskóban, nyújtófa segítségével) morzsává őröljük. Összekeverjük az olvasztott vajjal és a sóval. Elosztjuk az üvegek aljában, kézzel vagy kanál hátával szorosan belenyomkodjuk. A krémhez összekeverjük a krémsajtot, krémtúrót, tejszínt, vaníliát, citromhéjat, mézet. Elosztjuk az üvegekben – ez habzsákból vagy kancsóból a legegyszerűbb és legszabályosabb, de kanállal is lehet. Néhány órára a hűtőbe tesszük dermedni, tálaláskor a tetejét gyümölcsökkel - például áfonyával és ananásszal díszítjük.