A “sajttorta” aljához a kekszet aprítógépben (vagy zacskóban, nyújtófa segítségével) morzsává őröljük. Összekeverjük az olvasztott vajjal és a sóval. Elosztjuk az üvegek aljában, kézzel vagy kanál hátával szorosan belenyomkodjuk. A krémhez összekeverjük a krémsajtot, krémtúrót, tejszínt, vaníliát, citromhéjat, mézet. Elosztjuk az üvegekben – ez habzsákból vagy kancsóból a legegyszerűbb és legszabályosabb, de kanállal is lehet. Néhány órára a hűtőbe tesszük dermedni, tálaláskor a tetejét gyümölcsökkel - például áfonyával és ananásszal díszítjük.
Mézes-vaníliás sajttorta csatos üvegben
Hozzávalók
6
Darab
-
- 7,5 dkg Teljes kiőrlésű keksz
- 3,5 dkg Olvasztott vaj
- késhegy Só
- 25 dkg Krémsajt
- 25 dkg tehéntúró 10% zsírszegény
- 0,5 dkg Krémjoghurt
- 6 dkg Akácméz
- fél Vaníliarúd magjai
- 0,5 darab Citrom reszelt héja
- ízlés szerint Áfonya
- ízlés szerint Ananász