Mindenmentes epres banánfagyi ropogós zabpehellyel

Mindenmentes epres banánfagyi ropogós zabpehellyel
Nehézségi fokKönnyű
Elkészítés30 perc

Előkészítés

    A banánokat felkarikázzuk és mélyhűtő tasakban a fagyasztóba tesszük, lefagyasztjuk. Felhasználás előtt 5 percig állni hagyjuk. Egy turmixgépbe tesszük és elkezdjük turmixolni. Először nehezen fog menni, aztán egyre könnyebben, a banán állaga olyan lesz, mint egy extrakrémes fagylalté. Amikor ilyen, hozzáadjuk az epret, és tovább turmixoljuk, néhány szép eper kivételével, amit félreteszünk a díszítéshez. Műanyag tálkába öntjük, és kissé visszafagyasztjuk, hogy megdermedjen (de azonnal is lehet fogyasztani). A mézet és az olajat összemelegítjük, hogy folyékony legyen, összekeverjük a zabpehellyel, majd kiöntjük egy tepsire és 170 °C-on 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Teljesen lehűtjük, akkor válik ropogóssá. Használhatjuk joghurtra, müzlibe, vagy fagylaltokra, krémekre szórva.