Mindenmentes epres banánfagyi ropogós zabpehellyel

Mindenmentes epres banánfagyi ropogós zabpehellyel image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 3   darab Érett banán
    • 40   dkg Eper
    • 10   dkg Zabpehely
    • 0,5   dl Méz
    • 3   evőkanál Olívaolaj

Előkészítés

    A banánokat felkarikázzuk és mélyhűtő tasakban a fagyasztóba tesszük, lefagyasztjuk. Felhasználás előtt 5 percig állni hagyjuk. Egy turmixgépbe tesszük és elkezdjük turmixolni. Először nehezen fog menni, aztán egyre könnyebben, a banán állaga olyan lesz, mint egy extrakrémes fagylalté. Amikor ilyen, hozzáadjuk az epret, és tovább turmixoljuk, néhány szép eper kivételével, amit félreteszünk a díszítéshez. Műanyag tálkába öntjük, és kissé visszafagyasztjuk, hogy megdermedjen (de azonnal is lehet fogyasztani).

    A mézet és az olajat összemelegítjük, hogy folyékony legyen, összekeverjük a zabpehellyel, majd kiöntjük egy tepsire és 170 °C-on 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Teljesen lehűtjük, akkor válik ropogóssá. Használhatjuk joghurtra, müzlibe, vagy fagylaltokra, krémekre szórva.