Mogyorós BBQ-tarja tócsnival, tormás tejföllel

Mizsei Jani receptvideója
Mizsei Jani receptvideója
Mogyorós BBQ-tarja tócsnival, tormás tejföllel image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 2 óra

Hozzávalók

10 Személy
    • 4   szelet Mogyorós BBQ-tarja
  • Tócsni:

    • 500   g Burgonya
    • 110   - 130   g Liszt
    • 2   darab Tojássárgája
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint Őrölt fekete bors
    • 2   - 3   gerezd Újfokhagyma
    •   egy kevés Kacsazsír
  • Tormás tejföl:

    • 300   g Tejföl
    • 1   darab Kígyóuborka
    • 50   - 60   g Friss torma
    • 0,5   darab Citrom leve
    • 1   - 2   dkg Snidling

Előkészítés

  1. A megpucolt burgonyát nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük tojássárgájával, az apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal. Hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük.

  2. Grillre teszünk egy vaslapot, előmelegítjük, majd kevés kacsazsíron tenyérnyi átmérőjű korongokat sütünk. Sütés közben megkenegethetjük a tócsnik tetejét. Akkor jó, ha mindkét oldala szép aranybarnára sül.

  3. Az uborkát nagylyukú reszelőn lereszeljük (a két végét természetesen levágjuk), lesózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen.

  4. A tormát megpucoljuk, finom lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáreszeljük a pucolt gyömbért is. A tormás gyömbérhez adjuk a kinyomkodott uborkát és a citrom levét, átkeverjük, majd összekeverjük a tejföllel. Tálaláskor megszórjuk egy kis aprított snidlinggel.

  5. Tálalás előtt rámelegíthetünk grillen a húsra, hogy friss pörzsanyagokat kapjunk.