A megpucolt burgonyát nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük tojássárgájával, az apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal. Hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük.
Mogyorós BBQ-tarja tócsnival, tormás tejföllel
Hozzávalók
10
Személy
-
- 4 szelet Mogyorós BBQ-tarja
-
Tócsni:
- 500 g Burgonya
- 110 - 130 g Liszt
- 2 darab Tojássárgája
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint Őrölt fekete bors
- 2 - 3 gerezd Újfokhagyma
- egy kevés Kacsazsír
-
Tormás tejföl:
- 300 g Tejföl
- 1 darab Kígyóuborka
- 50 - 60 g Friss torma
- 0,5 darab Citrom leve
- 1 - 2 dkg Snidling
Előkészítés
Grillre teszünk egy vaslapot, előmelegítjük, majd kevés kacsazsíron tenyérnyi átmérőjű korongokat sütünk. Sütés közben megkenegethetjük a tócsnik tetejét. Akkor jó, ha mindkét oldala szép aranybarnára sül.
Az uborkát nagylyukú reszelőn lereszeljük (a két végét természetesen levágjuk), lesózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen.
A tormát megpucoljuk, finom lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáreszeljük a pucolt gyömbért is. A tormás gyömbérhez adjuk a kinyomkodott uborkát és a citrom levét, átkeverjük, majd összekeverjük a tejföllel. Tálaláskor megszórjuk egy kis aprított snidlinggel.
Tálalás előtt rámelegíthetünk grillen a húsra, hogy friss pörzsanyagokat kapjunk.