Előkészítés
- A megpucolt burgonyát nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük tojássárgájával, az apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal. Hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük.
- Grillre teszünk egy vaslapot, előmelegítjük, majd kevés kacsazsíron tenyérnyi átmérőjű korongokat sütünk. Sütés közben megkenegethetjük a tócsnik tetejét. Akkor jó, ha mindkét oldala szép aranybarnára sül.
- Az uborkát nagylyukú reszelőn lereszeljük (a két végét természetesen levágjuk), lesózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen.
- A tormát megpucoljuk, finom lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáreszeljük a pucolt gyömbért is. A tormás gyömbérhez adjuk a kinyomkodott uborkát és a citrom levét, átkeverjük, majd összekeverjük a tejföllel. Tálaláskor megszórjuk egy kis aprított snidlinggel.
- Tálalás előtt rámelegíthetünk grillen a húsra, hogy friss pörzsanyagokat kapjunk.