A tojássárgájából, mustárból, citromléből, sóból egy majonézt készítünk, hozzáadjuk vékonyan csurgatva az olajat, majd ha kész a majonéz, hozzáadjuk a ketchupot, és ha kell, még egy kis citromlevet, sót.
Mogyorós BBQ-tarjás szendvics
Hozzávalók
10
Fő
-
Savanyúságsaláta:
- 30 g Kovászos Uborka
- 30 g Ecetes gyöngyhagyma
- 250 g Savanyú káposzta
- 40 g Ecetes cékla
- 40 g Fejes saláta
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint Őrölt fekete bors
- 1 csokor Kapor
-
Ketchupos-majonézes szósz:
- 2 darab Tojássárgája
- 4 dl Napraforgó-étolaj
- 2 teáskanál Mustár
- 1 darab Citrom leve
- ízlés szerint Só
- 140 g Ketchup
-
Szendvics:
- 8 szelet rozskenyér
- 2 evőkanál Vaj
- 600 g Mogyorós BBQ-tarja
- 10 evőkanál Sült hagyma
- 350 g Gruyére svájci sajt
- Szószos savanyúságsaláta
Előkészítés
Az ecetes céklát, kovászos uborkát lereszeljük, a gyöngyhagymát vékony szeletekre vágjuk.
A fejes salátát félbevágjuk, majd vékony csíkokra, és összekeverjük a savanyúságos frissítővel. Sózzuk, borsozzuk. Ezt az egészet bekeverjük a ketchupos-majonézes szószunkkal és a savanyú káposztával, végül finomra vágott kaporral ízesítjük.A rozskenyeret megkenjük vajjal, rákenjük a szószos savanyúságsalátánkat, rászórjuk a reszelt sajtot, középre jöhetnek a hússzeletkék, megszórjuk sült hagymával, majd újra reszelt sajt jön, végül a vajjal és a szószos savanyúságsalátával megkent kenyér jön a tetejére.
Grill-lapon sütjük, ha van lehetőség, zárjuk le a tetejét, hogy középen is átmelegedjen. Mindkét oldalát sütjük.