Mogyorós BBQ-tarjás szendvics

Mizsei Jani receptvideója
Mizsei Jani receptvideója
Mogyorós BBQ-tarjás szendvics
Nehézségi fokKözepes
Elkészítés1:40 óra

Előkészítés

  1. A tojássárgájából, mustárból, citromléből, sóból egy majonézt készítünk, hozzáadjuk vékonyan csurgatva az olajat, majd ha kész a majonéz, hozzáadjuk a ketchupot, és ha kell, még egy kis citromlevet, sót.

  2. Az ecetes céklát, kovászos uborkát lereszeljük, a gyöngyhagymát vékony szeletekre vágjuk. A fejes salátát félbevágjuk, majd vékony csíkokra, és összekeverjük a savanyúságos frissítővel. Sózzuk, borsozzuk. Ezt az egészet bekeverjük a ketchupos-majonézes szószunkkal és a savanyú káposztával, végül finomra vágott kaporral ízesítjük.

  3. A rozskenyeret megkenjük vajjal, rákenjük a szószos savanyúságsalátánkat, rászórjuk a reszelt sajtot, középre jöhetnek a hússzeletkék, megszórjuk sült hagymával, majd újra reszelt sajt jön, végül a vajjal és a szószos savanyúságsalátával megkent kenyér jön a tetejére.

  4. Grill-lapon sütjük, ha van lehetőség, zárjuk le a tetejét, hogy középen is átmelegedjen. Mindkét oldalát sütjük.