Mogyorós BBQ-tarjás szendvics

Mizsei Jani receptvideója
Mizsei Jani receptvideója
Mogyorós BBQ-tarjás szendvics image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 1:40 óra

Hozzávalók

10
  • Savanyúságsaláta:

    • 30   g Kovászos Uborka
    • 30   g Ecetes gyöngyhagyma
    • 250   g Savanyú káposzta
    • 40   g Ecetes cékla
    • 40   g Fejes saláta
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint Őrölt fekete bors
    • 1   csokor Kapor
  • Ketchupos-majonézes szósz:

    • 2   darab Tojássárgája
    • 4   dl Napraforgó-étolaj
    • 2   teáskanál Mustár
    • 1   darab Citrom leve
    •   ízlés szerint
    • 140   g Ketchup
  • Szendvics:

    • 8   szelet rozskenyér
    • 2   evőkanál Vaj
    • 600   g Mogyorós BBQ-tarja
    • 10   evőkanál Sült hagyma
    • 350   g Gruyére svájci sajt
    •   Szószos savanyúságsaláta

Előkészítés

  1. A tojássárgájából, mustárból, citromléből, sóból egy majonézt készítünk, hozzáadjuk vékonyan csurgatva az olajat, majd ha kész a majonéz, hozzáadjuk a ketchupot, és ha kell, még egy kis citromlevet, sót.

  2. Az ecetes céklát, kovászos uborkát lereszeljük, a gyöngyhagymát vékony szeletekre vágjuk.
    A fejes salátát félbevágjuk, majd vékony csíkokra, és összekeverjük a savanyúságos frissítővel. Sózzuk, borsozzuk. Ezt az egészet bekeverjük a ketchupos-majonézes szószunkkal és a savanyú káposztával, végül finomra vágott kaporral ízesítjük.

  3. A rozskenyeret megkenjük vajjal, rákenjük a szószos savanyúságsalátánkat, rászórjuk a reszelt sajtot, középre jöhetnek a hússzeletkék, megszórjuk sült hagymával, majd újra reszelt sajt jön, végül a vajjal és a szószos savanyúságsalátával megkent kenyér jön a tetejére.

  4. Grill-lapon sütjük, ha van lehetőség, zárjuk le a tetejét, hogy középen is átmelegedjen. Mindkét oldalát sütjük.