Mogyorós puffancs vaníliás sajtkrémmel és vörösboros gyümölcsökkel

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Mogyorós puffancs vaníliás sajtkrémmel és vörösboros gyümölcsökkel image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 10 perc
Elkészítés 1 óra

Hozzávalók

4 Adag
    • 320   g Liszt
    • 80   g mogyoró
    • 4   darab Tojás
    • 4   dl Tej
    • 2   evőkanál Vodka
    • 3   - 4   dl Napraforgóolaj
    • 120   g Mascarpone sajt
    • 120   g Habtejszín
    • 120   g Krémsajt
    • 2   darab Vaníliarúd
    • 250   g Aszalt vörösáfonya és meggy
    • 4   dl Vörösbor
    • 5   - 6   evőkanál barnacukor
    • 3   - 4   evőkanál Keményítő
    •   ízlés szerint

Előkészítés

  1. Első lépésként előmelegítjük a sütőt 200 Celsius-fokra és két darab, egyenként hat darabos fém muffinforma minden lyukába teszünk fél centiméternyi napraforgóolajat és betesszük a sütőbe! Együtt hevítjük a sütőt és a formákat, felhevítjük az olajat benne! Közben elkészítjük a tésztát, a tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, a gint vagy vodkát, az átszitált lisztet, csipet sót és a darált földimogyorót.

  2. Alaposan kikeverjük, sűrű palacsintatésztaszerű masszát kell, hogy kapjunk. Ha felforrósodott a sütő és az olaj is, a tésztát elosztjuk a 12 muffinformába, majd azonnal visszatesszük a sütőbe. 20 percig sütjük, míg felpuffad és aranybarna nem lesz! Közben a mascarpone sajtot habosra keverjük a tejszínnel és a krémsajttal, keverés közben hozzáadjuk a porcukrot és vaníliarudak kikapart magját is, ha elkészült, eldobható habzsákba tesszük, aminek végébe csillagcsövet tettünk, és hűtőbe tesszük.

  3. A vörösbort felforraljuk a cukorral és hozzáadjuk az aprított aszalt áfonyát és meggyet is. Pár percig forraljuk együtt, míg a gyümölcsök kissé megpuhulnak, de nem főnek szét, közben sűrítjük egy kis keményítős vízzel. Ha kellően besűrűsödött, félretesszük. Az elkészült puffancsokat kivesszük a sütőből, rácsra tesszük hűlni. Ha langyosra hűltek a puffancsok, melyek teljesen amorf formában sülnek ki és rendszerint lyukas a belsejük, megtöltjük sajtkrémmel. A meleg vörösboros gyümölcsökkel tálaljuk!

Címkék