Narancsos máktorta vaníliás mascarponekrémmel

Narancsos máktorta vaníliás mascarponekrémmel image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 45 perc

Hozzávalók

10 Szelet
    • 5   darab Tojás szétválasztva
    • 15   dkg Porcukor
    • 1   dl Olívaolaj
    • 15   dkg Darált mák
    • 1   kávéskanál
    • 1   evőkanál Karácsonyi fűszerkeverék
    • 1   darab Narancs reszelt héja
    • 10   dkg Kandírozott narancs
  • Tetejére:

    • 50   dkg Mascarpone
    • 10   dkg Porcukor
    • 1,5   darab Narancs leve
    • 1   darab Vaníliarúd
    • 5   dkg Kandírozott narancs

Előkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 170 Celsius-fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk a porcukrot, és elektromos kézi keverővel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a darált mákot, a sót, a fűszereket, a narancshéjat, majd teljesen simára keverjük. Először a hab harmadát gyors, határozott mozdulatokkal a mákos masszához keverjük, az így fellazított masszához adjuk a hab többi részét és a kandírozott gyümölcsöket, azzal már óvatosan forgatjuk össze.

  2. Sütőpapírral kibélelünk, és enyhén kiolajozunk egy 23 cm-es kapcsos tortaformát. Beleöntjük a masszát, és 35 percig, tűpróbáig sütjük. Lehűtjük. A tetejére óvatosan összekeverjük a mascarponét a porcukorral, a narancslével és a vanília kikapart belsejével. A kihűlt torta tetejére halmozzuk - habzsákból nyomva még csinosabb lesz -, majd a tetejét megszórjuk a kandírozott gyümölcsökkel.