Két narancsot kifilézünk, a darabokat egy kancsóba tesszük, hozzáadjuk még egy narancs levét, fokhagymát, olívaolajat, a finomra aprított zöldpaprikát, gyömbért, mézet, végül pár levél petrezselymet. Egy botmixerrel simára pürésítjük. A csirkedarabokat sóval ízesítjük, egy hűtőtasakba tesszük, és ráöntjük a pácot. Minimum fél órát pihentetjük a hűtőben.
Narancsos-olajbogyós csirkecomb
Hozzávalók
4
Adag
-
- 4 darab Csirkealsócomb
- 3 darab Csirkefelsőcomb
- 4 darab Narancs
- 3 gerezd Fokhagymagerezd
- 1 darab Csípős zöldpaprika
- 2 cm Friss gyömbér
- 0,5 dl Extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál Méz
- 1 csokor Petrezselyem
- 1 csokor Vaj
- 2 nagy fej Vöröshagyma
- 10 dkg Magozott fekete olajbogyó
- 1 csomó Újhagyma
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint Bors, frissen őrölt
Előkészítés
Közben a vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáadunk egy kevés olívaolajat, és a vékonyra szeletelt hagymát is beletesszük. Megsózzuk, majd lassan, kíméletesen aranyszínűre karamellizáljuk. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra.
A csirkéket kivesszük a pácból, egy olajjal kikent tepsire tesszük, a pácból egy kicsit ráöntünk, mellészórjuk a karamellizált hagymát, borsozzuk, és egy – héjastul – vékonyra szeletelt narancsot is teszünk hozzá, majd kb. 45 perc alatt pirosra sütjük. Tálaláskor megszórjuk az olajbogyóval, aprított friss petrezselyemmel, a felkarikázott újhagymával, esetleg további néhány narancsfilével. Sütőtök vagy édesburgonyapüré illik hozzá a legjobban köretként.