Megsütjük a céklákat: egyenként alufóliába csomagoljuk őket, előtte csipet sót szórunk rá, és némi olívaolajat locsolunk rá. 200 Celsius-fokon bő 1 órán át sütjük, amíg megpuhul (sütőtől, céklától és méretétől függően ez lehet valamivel kevesebb vagy több.) Amikor megsült, a héja gyönyörűen lejön. A hűtőben napokig eláll, tehát ezt előre is elkészíthetjük. A sült, meghámozott céklát cikkekre vágjuk. Előkészítjük a saláta többi elemét: a diákcsemegét, vagy más magokat száraz serpenyőn aranyszínűre pirítjuk, kevés cayenne borsot szórunk rá. Tálba tesszük. Ugyanebben a serpenyőben, olívaolajaon megpirítjuk a kenyérkockákat. A narancsot kifilézzük. Kikeverjük az öntetet.
Narancsos, sült céklasaláta fetasajttal és napraforgós krutonnal
Hozzávalók
4
Adag
-
- 4 darab Közepes céklagumó megsütve
- 1 kávéskanál Só
- 2 evőkanál Olívaolaj
- 1 csomag Diákcsemege (Magvak)
- késhegy Cayenne bors
- 2 darab Vérnarancs
- 12 dkg Bio napraforgós kenyér felkockázva
- 12,5 dkg Feta sajt
-
Öntet:
- 1 darab Narancs leve és héja
- 1 evőkanál Agavészirup
- 3 evőkanál Lenmagolaj
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint bors
- 1 csomag Galambbegy saláta
Előkészítés
Összeállítjuk a salátát: a galambbegysalátát és a cékla egy részét összeforgatjuk az öntettel. Egy nagy salátástálra tesszük, majd elrendezzük rajta a további cékladarabokat, a pirított magokat, a narancsfiléket, a krutont és a morzsolt fetasajtot.