Narancsos, sült céklasaláta fetasajttal és napraforgós krutonnal

Narancsos, sült céklasaláta fetasajttal és napraforgós krutonnal image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 20 perc
Elkészítés 1 óra

Hozzávalók

4 Adag
    • 4   darab Közepes céklagumó megsütve
    • 1   kávéskanál
    • 2   evőkanál Olívaolaj
    • 1   csomag Diákcsemege (Magvak)
    •   késhegy Cayenne bors
    • 2   darab Vérnarancs
    • 12   dkg Bio napraforgós kenyér felkockázva
    • 12,5   dkg Feta sajt
  • Öntet:

    • 1   darab Narancs leve és héja
    • 1   evőkanál Agavészirup
    • 3   evőkanál Lenmagolaj
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint bors
    • 1   csomag Galambbegy saláta

Előkészítés

  1. Megsütjük a céklákat: egyenként alufóliába csomagoljuk őket, előtte csipet sót szórunk rá, és némi olívaolajat locsolunk rá. 200 Celsius-fokon bő 1 órán át sütjük, amíg megpuhul (sütőtől, céklától és méretétől függően ez lehet valamivel kevesebb vagy több.) Amikor megsült, a héja gyönyörűen lejön. A hűtőben napokig eláll, tehát ezt előre is elkészíthetjük. A sült, meghámozott céklát cikkekre vágjuk. Előkészítjük a saláta többi elemét: a diákcsemegét, vagy más magokat száraz serpenyőn aranyszínűre pirítjuk, kevés cayenne borsot szórunk rá. Tálba tesszük. Ugyanebben a serpenyőben, olívaolajaon megpirítjuk a kenyérkockákat. A narancsot kifilézzük. Kikeverjük az öntetet.

  2. Összeállítjuk a salátát: a galambbegysalátát és a cékla egy részét összeforgatjuk az öntettel. Egy nagy salátástálra tesszük, majd elrendezzük rajta a további cékladarabokat, a pirított magokat, a narancsfiléket, a krutont és a morzsolt fetasajtot.