Narancsos tiramisu

Narancsos tiramisu image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 5 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

7 Adag
    • 6   darab Narancs
    • 12   dkg Porcukor
    • 4   darab Tojás
    • 50   dkg Mascarpone
    • 1   csomag Babapiskóta
    •   ízlés szerint Pirított mandula

Előkészítés

  1. A narancsok héját zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk, apróra felkockázzuk. 6 dkg porcukorból, a 6 narancs kifacsart levéből és 2 dl vízből narancsszirupot főzünk, hozzáadjuk a narancshéjat is. A krémhez szétválasztjuk a tojásokat, majd a sárgákat elektromos keverővel kikeverjük 6 dkg porcukorral és 4 evőkanál narancssziruppal. Vízgőz fölé tesszük, és habosra keverjük. Óvatosan összekeverjük a mascarponéval (fontos, hogy utóbbi szobahőmérsékletű legyen), majd fellazítjuk a tojások felvert fehérjével.

  2. Következhet a tiramisu összeállítása (egyszemélyes poharakban): egy réteg babapiskóta, ezt meglocsoljuk a narancshéjas narancssziruppal, erre jöhet egy réteg krém, majd újra babapiskóta, szirup és krém. A tetejét pirított mandulával díszítjük. Legalább 4 órát a hűtőben hagyjuk dermedni.