A narancsok héját zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk, apróra felkockázzuk. 6 dkg porcukorból, a 6 narancs kifacsart levéből és 2 dl vízből narancsszirupot főzünk, hozzáadjuk a narancshéjat is. A krémhez szétválasztjuk a tojásokat, majd a sárgákat elektromos keverővel kikeverjük 6 dkg porcukorral és 4 evőkanál narancssziruppal. Vízgőz fölé tesszük, és habosra keverjük. Óvatosan összekeverjük a mascarponéval (fontos, hogy utóbbi szobahőmérsékletű legyen), majd fellazítjuk a tojások felvert fehérjével.
Narancsos tiramisu
Hozzávalók
7
Adag
-
- 6 darab Narancs
- 12 dkg Porcukor
- 4 darab Tojás
- 50 dkg Mascarpone
- 1 csomag Babapiskóta
- ízlés szerint Pirított mandula
Előkészítés
Következhet a tiramisu összeállítása (egyszemélyes poharakban): egy réteg babapiskóta, ezt meglocsoljuk a narancshéjas narancssziruppal, erre jöhet egy réteg krém, majd újra babapiskóta, szirup és krém. A tetejét pirított mandulával díszítjük. Legalább 4 órát a hűtőben hagyjuk dermedni.