Olvadós-roppanós camambert sajt citrusos parajsalátával, fűszeres napraforgómaggal

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Olvadós-roppanós camambert sajt citrusos parajsalátával, fűszeres napraforgómaggal image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 5 perc
Elkészítés 25 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 3   darab Camembert
    • 1   csomag Réteslap
    • 1   darab Tojásfehérje
    • 3   - 4   nagy marék Leveles bébispenót
    • 60   g Napraforgómag
    • 2   darab Narancs
    • 1   darab Pomelo
    • 1   darab Grapefruit
    • 5   - 6   evőkanál Olívaolaj
    • 1   dl Napraforgóolaj
    • 1   kávéskanál Fűszerpaprika
    • 1   kávéskanál Cayenne bors
    • 2   - 3   evőkanál Méz
    • 2   evőkanál almaecet
    •   ízlés szerint bors
    •   ízlés szerint

Előkészítés

  1. A napraforgómagot egy keverőtálban ízesítjük egy kis sóval és cukorral, kevés napraforgóolajjal, csipet cayene borssal és fűszerpaprikával. Alaposan összekeverjük. mSütőpapírral bélelt tepsire terítjük, és 150 Celsius-fokos sütőben 20 perc alatt kissé megpörköljük. Ha elkészült és kissé lehűlt, késsel picit aprítunk rajta. A narancs és grapefruit héját levágjuk és éles késsel a gyümölcshártyái közül kivágjuk a gyümölcshúst, úgynevezett citrusfilét készítünk.

  2. A pomelót megpucoljuk, viszont itt a gyümölcshúst kézzel csipegetjük, morzsoljuk szét. Összekeverjük a gyümölcsöket, ízesítjük egy kis olivával, sóval, borssal és egy kis mézzel, almaecettel, majd félretesszük tálalásig. A parajt is megtisztítjuk, a durvább szárait esetleg lecsipkedjük, hűtőbe tesszük tálalásig. A camembert sajtokat négybe vágjuk és egyenként, egy lap, félbe vágott réteslapba csomagoljuk. A hajtás végénél egy kevés tojásfehérjével megkenjük és így ragasztjuk össze.

  3. Ha becsomagoltuk a sajtokat, serpenyőben, nem túl nagy tűzön, kevés olajon minden oldalukat ropogós, aranysárgára pirítjuk. Ha a rétesbe csomagolt camembert-ek szépen megsültek, a parajt összekeverjük a citrusos salátaöntettel, és már tálalunk is. A sajt és a saláta tetejét bőségesen meghintjük a fűszeres, házilag pörkölt mandulával.