A spagettit forró, lobogó, sós vízben feltesszük főni. Közben az olívaolajon üvegesre dinszteljük a finomra aprított hagymát és fokhagymát, majd ráöntjük a két paradicsomkonzervet. Beledobjuk a bazsalikomleveleket, és erős lángon rotyogtatjuk. Sózzuk, borsozzuk. A káposztát vékony csíkokra vágjuk, és nagyon forró serpenyőben dobva-rázva pirítjuk, amíg kissé karamellizálódik. Utolsó percben hozzáadjuk a paradicsomszószhoz, amikor al dente állagú a tészta. A tetejére sok reszelt parmezánt szórunk, és bazsalikomot adunk hozzá.
Paradicsomos spagetti pirított káposzta
Hozzávalók
4
Adag
-
- 25 dkg Spagetti
- ízlés szerint Só
- 3 evőkanál Olívaolaj
- 1 darab Hagyma
- 2 gerezd Fokhagyma
- 2 doboz Paradicsomsűrítmény
- 10 - 20 levél Bazsalikom
- 1 teáskanál Nádcukor
- 0,5 darab Káposzta
- 5 dkg Reszelt parmezán