Paradicsomos spagetti pirított káposzta

Paradicsomos spagetti pirított káposzta image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 5 perc
Elkészítés 25 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 25   dkg Spagetti
    •   ízlés szerint
    • 3   evőkanál Olívaolaj
    • 1   darab Hagyma
    • 2   gerezd Fokhagyma
    • 2   doboz Paradicsomsűrítmény
    • 10   - 20   levél Bazsalikom
    • 1   teáskanál Nádcukor
    • 0,5   darab Káposzta
    • 5   dkg Reszelt parmezán

Előkészítés

  1. A spagettit forró, lobogó, sós vízben feltesszük főni. Közben az olívaolajon üvegesre dinszteljük a finomra aprított hagymát és fokhagymát, majd ráöntjük a két paradicsomkonzervet. Beledobjuk a bazsalikomleveleket, és erős lángon rotyogtatjuk. Sózzuk, borsozzuk. A káposztát vékony csíkokra vágjuk, és nagyon forró serpenyőben dobva-rázva pirítjuk, amíg kissé karamellizálódik. Utolsó percben hozzáadjuk a paradicsomszószhoz, amikor al dente állagú a tészta. A tetejére sok reszelt parmezánt szórunk, és bazsalikomot adunk hozzá.