A croque monsieur egy francia melegszendvics, amit legtöbbször reggelire fogyasztanak, klasszikusan sonkával, sajttal van töltve és elegánsan egy tükörtojás van sütve a tetejére. Ezek a grillezéshez kicsit átalakított receptek minden kerti partin megállják a helyüket.
Parázson sült, fullextrás croque monsieur
Hozzávalók
-
A klasszikus
- 100 g Kemencés sonka
- 4 darab Tojás
- ízlés szerint Old Hollander sajt
- Vaj
-
Frissen, ropogósan a Lidl kemencéjéből
- 8 szelet Félbarna kenyér
-
A magyaros
- 100 Nemespenészes paprikás szalámi
- 2 darab Old Hollander sajt
- Vaj
-
Frissen, ropogósan a Lidl kemencéjéből
- 8 szelet Klasszikus Ciabatta
-
A zöldséges
- 2 darab Mozzarella
- 1 üveg Szárított paradicsom
- Vaj
-
Frissen, ropogósan a Lidl kemencéjéből
- 8 szelet Rozsos kenyér
-
A Lidl piac kínálatából
- 1 darab Cukkini
- 1 darab Padlizsán
- 1 darab Kápia paprika
-
A salátához
- 1 üveg Méz
- 1 dl Napraforgóolaj
-
A Lidl piac kínálatából
- 1 csokor Bazsalikom
- 2 darab Szívsaláta
- 1 darab citrom
Előkészítés
Fontos, hogy a kenyerünket 1 cm-es szeletekre vágjuk, és az egyik felét pirítsuk meg, majd, amikor állítjuk össze a szendvicsünket ezt a felét, vajjal megkenve tegyük befele fordítva.
A klasszikushoz az előkészített kenyereket töltsük sonkával, sajttal, tegyünk bele a rácson mindkét oldalán megsütött tükörtojást és süssük készre a grillben. A tetejére reszeljünk egy halommal a sajtból.
A magyaros verzióban tegyünk az előkészített kenyérbe a szalámiból, reszelt sajtból, süssük készre a grillben és reszeljünk a tetejére is a sajtból.
A zöldséges croque monsieur-höz a zöldségeinket kenjük meg olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk és a rácson süssük készre. Rétegezzük ezeket az előkészített kenyerekbe, tegyünk közé még felszeletelt mozzarellát, szárított paradicsomot. Tetejére is tegyünk pár szelet mozzarellát és így süssük meg. A salátához a citrom levéből és a többi hozzávalóból könnyű dresszinget készítünk és beleforgatjuk a letépkedett szívsalátaleveleket.