Parázson sült, fullextrás croque monsieur

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Parázson sült, fullextrás croque monsieur image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

4 Adag
  • A klasszikus

    • 100   g Kemencés sonka
    • 4   darab Tojás
    •   ízlés szerint Old Hollander sajt
    •   Vaj
  • Frissen, ropogósan a Lidl kemencéjéből

    • 8   szelet Félbarna kenyér
  • A magyaros

    • 100   Nemespenészes paprikás szalámi
    • 2   darab Old Hollander sajt
    •   Vaj
  • Frissen, ropogósan a Lidl kemencéjéből

    • 8   szelet Klasszikus Ciabatta
  • A zöldséges

    • 2   darab Mozzarella
    • 1   üveg Szárított paradicsom
    •   Vaj
  • Frissen, ropogósan a Lidl kemencéjéből

    • 8   szelet Rozsos kenyér
  • A Lidl piac kínálatából

    • 1   darab Cukkini
    • 1   darab Padlizsán
    • 1   darab Kápia paprika
  • A salátához

    • 1   üveg Méz
    • 1   dl Napraforgóolaj
  • A Lidl piac kínálatából

    • 1   csokor Bazsalikom
    • 2   darab Szívsaláta
    • 1   darab citrom

Előkészítés

  1. A croque monsieur egy francia melegszendvics, amit legtöbbször reggelire fogyasztanak, klasszikusan sonkával, sajttal van töltve és elegánsan egy tükörtojás van sütve a tetejére. Ezek a grillezéshez kicsit átalakított receptek minden kerti partin megállják a helyüket.

  2. Fontos, hogy a kenyerünket 1 cm-es szeletekre vágjuk, és az egyik felét pirítsuk meg, majd, amikor állítjuk össze a szendvicsünket ezt a felét, vajjal megkenve tegyük befele fordítva.

  3. A klasszikushoz az előkészített kenyereket töltsük sonkával, sajttal, tegyünk bele a rácson mindkét oldalán megsütött tükörtojást és süssük készre a grillben. A tetejére reszeljünk egy halommal a sajtból.

  4. A magyaros verzióban tegyünk az előkészített kenyérbe a szalámiból, reszelt sajtból, süssük készre a grillben és reszeljünk a tetejére is a sajtból.

  5. A zöldséges croque monsieur-höz a zöldségeinket kenjük meg olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk és a rácson süssük készre. Rétegezzük ezeket az előkészített kenyerekbe, tegyünk közé még felszeletelt mozzarellát, szárított paradicsomot. Tetejére is tegyünk pár szelet mozzarellát és így süssük meg. A salátához a citrom levéből és a többi hozzávalóból könnyű dresszinget készítünk és beleforgatjuk a letépkedett szívsalátaleveleket.