Pasta Primavera - zöldborsós, spárgás tészta

Pasta Primavera - zöldborsós, spárgás tészta image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 10 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 40   dkg Orsótészta
    • 2   evőkanál Olívaolaj
    • 12   dkg Szalonna
    • 2   gerezd Fokhagyma
    • 1   csomag Zöld spárga
    • 25   dkg Fagyasztott zöldborsó
    • 10   dkg Mascarpone
    • 0,5   csokor Medvehagyma
    • 0,5   csokor Petrezselyem
    • 5   dkg Grana Padano sajt

Előkészítés

  1. A tésztát lobogó, sós vízben al dente, azaz fogkemény állagúra főzzük. Miközben fő, elkészítjük a zöldséges ragut. Egy nagy serpenyőben pirosra sütjük a felkockázott szalonnát, hozzáadjuk a fokhagymát is. Beletesszük a feldarabolt spárgákat, néhány percig pirítjuk, majd felöntjük fél deci száraz fehérborral. Kb. 5 percig főzzük, amíg a bor elpárolog és a spárga kissé megpuhul, de még ropogós marad. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, néhány percig főzzük. Hozzáadjuk a mascarponét, ami a hőtől szépen krémessé olvad. A legvégén jöhet hozzá a finomra aprított medvehagyma és petrezselyem. A kifőtt tésztát összekeverjük a zöldséges raguval, ha szükséges, keveset adunk hozzá a főzővízből. Reszelt parmezánnal kínáljuk.