Előkészítés
- A tésztát lobogó, sós vízben al dente, azaz fogkemény állagúra főzzük. Miközben fő, elkészítjük a zöldséges ragut. Egy nagy serpenyőben pirosra sütjük a felkockázott szalonnát, hozzáadjuk a fokhagymát is. Beletesszük a feldarabolt spárgákat, néhány percig pirítjuk, majd felöntjük fél deci száraz fehérborral. Kb. 5 percig főzzük, amíg a bor elpárolog és a spárga kissé megpuhul, de még ropogós marad. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, néhány percig főzzük. Hozzáadjuk a mascarponét, ami a hőtől szépen krémessé olvad. A legvégén jöhet hozzá a finomra aprított medvehagyma és petrezselyem. A kifőtt tésztát összekeverjük a zöldséges raguval, ha szükséges, keveset adunk hozzá a főzővízből. Reszelt parmezánnal kínáljuk.