A tésztát lobogó, sós vízben al dente, azaz fogkemény állagúra főzzük. Miközben fő, elkészítjük a zöldséges ragut. Egy nagy serpenyőben pirosra sütjük a felkockázott szalonnát, hozzáadjuk a fokhagymát is. Beletesszük a feldarabolt spárgákat, néhány percig pirítjuk, majd felöntjük fél deci száraz fehérborral. Kb. 5 percig főzzük, amíg a bor elpárolog és a spárga kissé megpuhul, de még ropogós marad. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, néhány percig főzzük. Hozzáadjuk a mascarponét, ami a hőtől szépen krémessé olvad. A legvégén jöhet hozzá a finomra aprított medvehagyma és petrezselyem. A kifőtt tésztát összekeverjük a zöldséges raguval, ha szükséges, keveset adunk hozzá a főzővízből. Reszelt parmezánnal kínáljuk.
Pasta Primavera - zöldborsós, spárgás tészta
Hozzávalók
4
Adag
-
- 40 dkg Orsótészta
- 2 evőkanál Olívaolaj
- 12 dkg Szalonna
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 csomag Zöld spárga
- 25 dkg Fagyasztott zöldborsó
- 10 dkg Mascarpone
- 0,5 csokor Medvehagyma
- 0,5 csokor Petrezselyem
- 5 dkg Grana Padano sajt