Petrezselymes bulgursaláta

Petrezselymes bulgursaláta image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 15 perc

Hozzávalók

5 Adag
    • 15   dkg Bulgur
    • 1   kávéskanál
    • 1   darab Kígyóuborka
    • 2   csokor Újhagyma
    • 4   darab Paradicsom
    • 5   csokor Petrezselyem
    • 4   darab citrom
    • 0,5   dl Olívaolaj
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint bors

Előkészítés

  1. Bulgurból kétféle kapható: finom szemcséjű és durva szemcséjű. Előbbit nem szükséges főzni, csak 15 percre dupla mennyiségű, forró, sós vízzel leönteni, amit magába szív. Utóbbit úgy kell főzni, mint pl. a rizst, kb. 15 percig. Az uborkát kimagozzuk és apróra vágjuk, hozzáadjuk az újhagymát és a meghámozott, kimagozott paradicsomot. Végül hozzáadjuk a finomra aprított petrezselymet, majd az egészet összekeverjük a megfőtt bulgurral, a citrom levével és az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.

  2. Kifejezetten jót tesz neki, ha egy-két órát állni hagyjuk. Rendkívül frissítő, üde saláta magában is, vagy grillhúsok, sültek mellé. Tálalhatunk mellé kész humuszt, hasábzöldségeket, lepénykenyeret, és máris kész a közel-keleti minilakoma.