Bulgurból kétféle kapható: finom szemcséjű és durva szemcséjű. Előbbit nem szükséges főzni, csak 15 percre dupla mennyiségű, forró, sós vízzel leönteni, amit magába szív. Utóbbit úgy kell főzni, mint pl. a rizst, kb. 15 percig. Az uborkát kimagozzuk és apróra vágjuk, hozzáadjuk az újhagymát és a meghámozott, kimagozott paradicsomot. Végül hozzáadjuk a finomra aprított petrezselymet, majd az egészet összekeverjük a megfőtt bulgurral, a citrom levével és az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
Petrezselymes bulgursaláta
Hozzávalók
5
Adag
-
- 15 dkg Bulgur
- 1 kávéskanál Só
- 1 darab Kígyóuborka
- 2 csokor Újhagyma
- 4 darab Paradicsom
- 5 csokor Petrezselyem
- 4 darab citrom
- 0,5 dl Olívaolaj
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint bors
Előkészítés
Kifejezetten jót tesz neki, ha egy-két órát állni hagyjuk. Rendkívül frissítő, üde saláta magában is, vagy grillhúsok, sültek mellé. Tálalhatunk mellé kész humuszt, hasábzöldségeket, lepénykenyeret, és máris kész a közel-keleti minilakoma.