Piña Colada csiga

Kapunics Gréti receptvideója
Kapunics Gréti receptvideója
Piña Colada csiga
Nehézségi fokKözepes
Előkészítés30 perc
Elkészítés60 perc

Előkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a 250ml langyos tejben 2 ek. cukorral. Lisztet a sóval egy tálba tesszük, majd a tejes keveréket, a kókuszlikőrt, az olvasztott vajat és a tojássárgát is hozzáadjuk. Dagasztó lapáttal elkezdjük lassú fokozaton dagasztani, addig amíg szép levegős tésztát nem kapunk. Lefedjük, majd meleg helyen félretesszük kelni kb. 1 óráig. Amíg kel a tészta elkészítjük a tölteléket.

  2. A tejet a vajjal egy lábasban elkezdjük melegíteni, ha már gőzölög akkor félrehúzzuk és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a cukrot, a kókuszlikőrt, a keményítőt és a kókuszreszeléket. Visszatesszük a tűzhelyre, és kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ezután félretesszük és megvárjuk, míg kihűl.

  3. Egy lisztezett deszkán a tésztából egy nagyobb téglalapot nyújtunk, úgy, hogy vékony tésztát kapjunk. Megkenjük a kihűlt kókuszkrémmel és megszórjuk az apróra vágott ananásszal. Feltekerjük egy nagy tekerccsé és egy cérna segítségével szeleteket vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a csigákat, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket kb 20-25perc alatt.

  4. A mázhoz a mascarponét egy habverő segítségével homogénre keverjük a puha vajjal, a porcukorral és a kókuszlikőrrel. Ha picit kihűltek a csigák, akkor langyosan rájuk kenjük a mázat és megszórjuk egy kis extra kókusszal és ananásszal. Jó étvágyat!