Pirított brokkolis bulgursaláta, marinált sült paprikával és szardíniával

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Pirított brokkolis bulgursaláta, marinált sült paprikával és szardíniával image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 45 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 4   darab Kaliforniai paprika
    • 1   nagy fej Brokkoli, rózsáira szedve
    • 2   gerezd Fokhagyma
    • 2   kávéskanál Koriandermag
    • 2   kávéskanál Római köménymag
    • 1   köteg Petrezselyem
    • 1,5   dl Fehér balzsamecet
    • 10   - 12   evőkanál Olívaolaj
    • 1   evőkanál Méz
    • 1   csésze Bulgur
    • 0,5   darab Citrom leve
    • 6   - 8   darab Szardínia
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint Bors, frissen őrölt

Előkészítés

  1. A paprikákat egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és előmelegített, 220 Celsius-fokos sütőben egészen feketére, kormosra sütjük. Ha elkészült, egy keverőtálba tesszük, és fóliával alaposan lefóliázzuk, hogy a saját gőzében essen össze és puhuljon is meg.

  2. Ezután már könnyen tudjuk lehúzni-lekaparni a héjat és csíkokra vágni a paprikát. Ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, kevés koriandermaggal, aprított petrezselyemszárral, fehér balzsamecettel, mézzel és egy kis olívával. Félretesszük tálalásig, vagy akár hűtőbe, egy befőttes üvegbe. Napokig is eláll, összeérik az íz. A bulgurt kétszeres mennyiségű forrásban lévő sós vízzel felöntjük, az edényt letakarjuk és hagyjuk párolódni a tálalás végéig.

  3. Közben a friss, nyers brokkollit egyenletes méretű rózsákra szedjük, közben egy nagy serpenyőt hevítünk. Kevés olíván hirtelen pirítjuk a nyers brokkolit, majd egy kevés vizet aláöntve, alufóliával letakarva pár percig pároljuk is, közben sózzuk, borsozzuk. Ha elkészült a brokkolli, hozzákeverjük a bulgurhoz. Ízesítjük egy kis római köménnyel, frissen vágott petrezselyemmel, pár csepp citromlével és egy kis olívával is. Langyosan tálaljuk, a tetejére tesszük az ecetes paprikát, valamint néhány szelet füstölt szardíniát.

Címkék