A paprikákat egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és előmelegített, 220 Celsius-fokos sütőben egészen feketére, kormosra sütjük. Ha elkészült, egy keverőtálba tesszük, és fóliával alaposan lefóliázzuk, hogy a saját gőzében essen össze és puhuljon is meg.
Pirított brokkolis bulgursaláta, marinált sült paprikával és szardíniával
Hozzávalók
-
- 4 darab Kaliforniai paprika
- 1 nagy fej Brokkoli, rózsáira szedve
- 2 gerezd Fokhagyma
- 2 kávéskanál Koriandermag
- 2 kávéskanál Római köménymag
- 1 köteg Petrezselyem
- 1,5 dl Fehér balzsamecet
- 10 - 12 evőkanál Olívaolaj
- 1 evőkanál Méz
- 1 csésze Bulgur
- 0,5 darab Citrom leve
- 6 - 8 darab Szardínia
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint Bors, frissen őrölt
Előkészítés
Ezután már könnyen tudjuk lehúzni-lekaparni a héjat és csíkokra vágni a paprikát. Ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, kevés koriandermaggal, aprított petrezselyemszárral, fehér balzsamecettel, mézzel és egy kis olívával. Félretesszük tálalásig, vagy akár hűtőbe, egy befőttes üvegbe. Napokig is eláll, összeérik az íz. A bulgurt kétszeres mennyiségű forrásban lévő sós vízzel felöntjük, az edényt letakarjuk és hagyjuk párolódni a tálalás végéig.
Közben a friss, nyers brokkollit egyenletes méretű rózsákra szedjük, közben egy nagy serpenyőt hevítünk. Kevés olíván hirtelen pirítjuk a nyers brokkolit, majd egy kevés vizet aláöntve, alufóliával letakarva pár percig pároljuk is, közben sózzuk, borsozzuk. Ha elkészült a brokkolli, hozzákeverjük a bulgurhoz. Ízesítjük egy kis római köménnyel, frissen vágott petrezselyemmel, pár csepp citromlével és egy kis olívával is. Langyosan tálaljuk, a tetejére tesszük az ecetes paprikát, valamint néhány szelet füstölt szardíniát.