Előkészítés
- A burgonyákat héjjal együtt nagyobb darabokra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük. Egy serpenyőbe tesszük a burgonyát, meglocsoljuk oliva olajjal és felöntjük annyi vízzel, hogy a burgonyát éppen ellepje. Tűzre tesszük, ízesítjük sóval, egy csipet cukorral. Gyakran rázogatva pároljuk a burgonyát kb. 20percig, míg elpárolog a víz nagy része. Míg párolódik a burgonya a csirkemellet sózzuk, borsozzuk, serpenyőben kevés oliván megpirítjuk majd serpenyővel együtt, előmelegített 160fokos sütőben 5-6perc alatt készre sütjük.
- A kész mellet félretesszük langyosra hűlni tálalásig. Mikor már csak egy kevés víz van a burgonya alatt, hozzáadjuk a nyers kelbimbót is. Tovább rázogatjuk és pároljuk, míg az összes víz el nem párolog és el nem kezd sisteregve pirulni a brokkoli és a burgonya is. Ekkor még ízesítjük egy kis sóval, amennyiben szükséges. Erős tűzön pirítjuk tovább, míg a burgonya és a brokkoli is egy kis színt nem kap. Ha kész vagyunk, lehúzzuk a tűzről és rádobunk két marék bébiparajt, és a koktél paradicsomokat, amit csak éppen megfonnyasztunk, valamint fűszerként egy kis aprított fekete olajbogyót. Ha ez is megvan, a tetejére morzsolunk egy kis fetasajtot, rátépkedjük-hajtogatjuk a füstölt tonhal szeletkéket, a csirkemellet is vékonyra szeljük, ezt is rárendezgetjük.
- Végül csepegtetünk rá egy kis friss citromlevet, reszelünk rá egy kis héjat, hintünk rá egy kis friss borsot, valamint meglocsoljuk egy kis extra oliva olajjal. Serpenyővel -még talán kissé sisteregve- tesszük az asztalra, ahonnan majd mindenki magának szed belőle.