Pirított brokkolis burgonyasaláta, sült csirkemellel

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
 Pirított brokkolis burgonyasaláta, sült csirkemellel image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 10 perc
Elkészítés 35 perc

Hozzávalók

3 Adag
    • 80   g Feta sajt
    • 100   g Füstölt tonhal szeletkék
    • 2   evőkanál Fekete olajbogyó
    • 0,5   dl Olívaolaj
    • 1   - 2   csipet Kristálycukor
    •   ízlés szerint bors
    • 220   g Apró szemű burgonya
    • 2   nagy marék Brokkoli
    • 2   marék Bébi parajlevél
    • 10   - 12   szem koktélparadicsom
    • 1,5   darab Citrom leve és héja

Előkészítés

  1. A burgonyákat héjjal együtt nagyobb darabokra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük. Egy serpenyőbe tesszük a burgonyát, meglocsoljuk oliva olajjal és felöntjük annyi vízzel, hogy a burgonyát éppen ellepje. Tűzre tesszük, ízesítjük sóval, egy csipet cukorral. Gyakran rázogatva pároljuk a burgonyát kb. 20percig, míg elpárolog a víz nagy része. Míg párolódik a burgonya a csirkemellet sózzuk, borsozzuk, serpenyőben kevés oliván megpirítjuk majd serpenyővel együtt, előmelegített 160fokos sütőben 5-6perc alatt készre sütjük.

  2. A kész mellet félretesszük langyosra hűlni tálalásig. Mikor már csak egy kevés víz van a burgonya alatt, hozzáadjuk a nyers kelbimbót is. Tovább rázogatjuk és pároljuk, míg az összes víz el nem párolog és el nem kezd sisteregve pirulni a brokkoli és a burgonya is. Ekkor még ízesítjük egy kis sóval, amennyiben szükséges. Erős tűzön pirítjuk tovább, míg a burgonya és a brokkoli is egy kis színt nem kap. Ha kész vagyunk, lehúzzuk a tűzről és rádobunk két marék bébiparajt, és a koktél paradicsomokat, amit csak éppen megfonnyasztunk, valamint fűszerként egy kis aprított fekete olajbogyót. Ha ez is megvan, a tetejére morzsolunk egy kis fetasajtot, rátépkedjük-hajtogatjuk a füstölt tonhal szeletkéket, a csirkemellet is vékonyra szeljük, ezt is rárendezgetjük.

  3. Végül csepegtetünk rá egy kis friss citromlevet, reszelünk rá egy kis héjat, hintünk rá egy kis friss borsot, valamint meglocsoljuk egy kis extra oliva olajjal. Serpenyővel -még talán kissé sisteregve- tesszük az asztalra, ahonnan majd mindenki magának szed belőle.