Pirított szójás sertésszűz csíkok sobatésztával, jégcsapretekkel

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Pirított szójás sertésszűz csíkok sobatésztával, jégcsapretekkel image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 1   szál Jégcsapretek
    • 25   dkg Sertés szűzpecsenye
    • 300   g Soba tészta
    • 1   evőkanál Gyömbér
    • 2   gerezd Fokhagyma
    • 3   - 4   evőkanál Szójaszósz
    • 2   - 3   evőkanál Osztriga szósz
    • 2   - 3   evőkanál Halszósz
    • 3   - 4   szál Újhagyma
    • 60   g Cukorborsó
    • 5   - 6   evőkanál Rizsecet
    • 3   - 4   csipet Kristálycukor
    • 3   - 4   evőkanál Napraforgóolaj
    •  

Előkészítés

    A retket vékony csíkokra vágjuk, ízesítjük egy kevés cukorral, rizsecettel és sóval. Legyen pikáns, kellemesen savas a rizsecettől! Ezután tegyük hűtőbe picit összeérni, pihenni a tálalásig. Ezután tegyünk fel egy nagy fazék vizet a tésztának, tegyünk bele egy kevés sót. Ha felforrt, a sobatésztát kevesebb, mint egy percig főzzük, majd bő hideg, esetleg jeges vízben hűtsük le! Kényes tud lenni a hajdinalisztes tészta, bánjunk vele körültekintően, ezért mindenképpen hűtsük, ha nem azonnal dolgozunk vele! Ha elkészült, tegyük félre.

    A sertésszűzet vékony szeletkére vágjuk, pácoljuk egy kevés szójaszósszal, kevés olajjal, friss gyömbérrel és fokhagymával. Azonnal, pácolás után, kevés olajon tűzforró wokban vagy serpenyőben hirtelen megpirítjuk egy-két perc alatt. Ha elkészült, újramelegítjük, közben ízesítjük halszósszal és osztrigaszósszal, hozzáadjuk az aprított újhagymát, cukorborsót. A zöldségeket épp csak melegítjük, majd rádobjuk a tésztát. Frissen, tűzforrón tálaljuk a pikáns, roppanós ecetes jégcsapretekkel! Nagyon gyors, de rendkívül ízletes fogás!