Egy robotgépbe beletesszük a kétfajta túrót, a fűszerpaprikákat, a Cayenne borsot, sót, őrölt borsot, és összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a cukrot és a tojásokat. Összedolgozzuk a tésztát, egy keverőtálba tesszük, majd lefóliázzuk, és legalább 30 percig hagyjuk pihenni.
Pirospaprikás túrófánk shitake gombaraguval, pirított laskagombával
Hozzávalók
-
Túrófánk
- 350 g Áttört túró
- 150 g Átpasszírozott juhtúró
- 80 g Liszt
- 2 darab Tojássárgája
- 2 darab Tojás
- 3 g sütőpor
- 8 g Cukor
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint Őrölt feketebors
- 1 teáskanál Cayenne bors
- 2 teáskanál Füstölt fűszerpaprika
- 2 teáskanál Fűszerpaprika
- 2 dl Napraforgó-étolaj
-
Pirított laskagomba
- 500 g laskagomba
- 5 szál Kakukkfű
- 4 gerezd Fokhagyma
- 300 g Vaj
- 1 dkg Snidling
- 2 cl Tárkonyecet
- ízlés szerint Só
-
Shitake gombaragu
- 2 darab Salottahagyma
- 8 szem Shiitake gomba
- 1 - 2 dl Alaplé
- 2 dl Habtejszín
- 1 - 2 evőkanál Tejföl
- 2 cl fehérbor
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint Őrölt feketebors
- 2 darab Pokchoi
- 3 evőkanál Kapribogyó
- fél Citrom kifacsart leve
- 8 - 10 szem Savanyított gyöngyhagyma
Előkészítés
A laskagomba végét levágjuk, levelekre esik, majd a kisebbeket félbetépjük, a nagyobbakat háromba vagy akár négybe. Egy serpenyőt előmelegítünk, majd habzó vajban zúzott fokhagymával, sóval és kakukkfűvel közepes hőmérsékleten aranybarnára és ropogósra sütjük a laskagombát, közben aromatizáljuk. Egy csepegtetős rácsra tesszük, megszórjuk vágott snidlinggel és pár csepp tárkonyecettel, és tálalásig félretesszük.
A salottahagymát finomra vágjuk, majd a serpenyőben, amiben a laskagombát pirítottuk, lepirítjuk egy kevés vajon. Hozzáadjuk a cikkekre vágott shitake gombát, erősebben lepirítjuk, majd felöntjük fehérborral és citromlével, elpárologtatjuk. Ezután mehet rá az alaplé, kicsit visszaredukáljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt.
A pokchoi fehér szárát levágjuk, majd 2-3 cm hosszú csíkokra vágjuk, a zöldjét pedig nagyon finomra. Amikor felforr, belerakjuk a pokchoi szárakat, 2-3 percig még tovább főzzük, majd hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejfölt is, illetve a szeletekre vágott gyöngyhagymát és a kapribogyót.
A túrófánkot két kanál segítségével megformázzuk, és 180-190 fokos olajban 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük, csepegtetős tálcára szedjük, majd közvetlenül a tálalás előtt összekeverjük a gombás raguval, mellétálaljuk a ropogós laskagombát.