Pirospaprikás túrófánk shitake gombaraguval, pirított laskagombával

Mizsei Jani receptvideója
Mizsei Jani receptvideója
Pirospaprikás túrófánk shitake gombaraguval, pirított laskagombával image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 15 perc
Elkészítés 1 óra

Hozzávalók

4
  • Túrófánk

    • 350   g Áttört túró
    • 150   g Átpasszírozott juhtúró
    • 80   g Liszt
    • 2   darab Tojássárgája
    • 2   darab Tojás
    • 3   g sütőpor
    • 8   g Cukor
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint Őrölt feketebors
    • 1   teáskanál Cayenne bors
    • 2   teáskanál Füstölt fűszerpaprika
    • 2   teáskanál Fűszerpaprika
    • 2   dl Napraforgó-étolaj
  • Pirított laskagomba

    • 500   g laskagomba
    • 5   szál Kakukkfű
    • 4   gerezd Fokhagyma
    • 300   g Vaj
    • 1   dkg Snidling
    • 2   cl Tárkonyecet
    •   ízlés szerint
  • Shitake gombaragu

    • 2   darab Salottahagyma
    • 8   szem Shiitake gomba
    • 1   - 2   dl Alaplé
    • 2   dl Habtejszín
    • 1   - 2   evőkanál Tejföl
    • 2   cl fehérbor
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint Őrölt feketebors
    • 2   darab Pokchoi
    • 3   evőkanál Kapribogyó
    •   fél Citrom kifacsart leve
    • 8   - 10   szem Savanyított gyöngyhagyma

Előkészítés

  1. Egy robotgépbe beletesszük a kétfajta túrót, a fűszerpaprikákat, a Cayenne borsot, sót, őrölt borsot, és összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a cukrot és a tojásokat. Összedolgozzuk a tésztát, egy keverőtálba tesszük, majd lefóliázzuk, és legalább 30 percig hagyjuk pihenni.

  2. A laskagomba végét levágjuk, levelekre esik, majd a kisebbeket félbetépjük, a nagyobbakat háromba vagy akár négybe. Egy serpenyőt előmelegítünk, majd habzó vajban zúzott fokhagymával, sóval és kakukkfűvel közepes hőmérsékleten aranybarnára és ropogósra sütjük a laskagombát, közben aromatizáljuk. Egy csepegtetős rácsra tesszük, megszórjuk vágott snidlinggel és pár csepp tárkonyecettel, és tálalásig félretesszük.

  3. A salottahagymát finomra vágjuk, majd a serpenyőben, amiben a laskagombát pirítottuk, lepirítjuk egy kevés vajon. Hozzáadjuk a cikkekre vágott shitake gombát, erősebben lepirítjuk, majd felöntjük fehérborral és citromlével, elpárologtatjuk. Ezután mehet rá az alaplé, kicsit visszaredukáljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt.

  4. A pokchoi fehér szárát levágjuk, majd 2-3 cm hosszú csíkokra vágjuk, a zöldjét pedig nagyon finomra. Amikor felforr, belerakjuk a pokchoi szárakat, 2-3 percig még tovább főzzük, majd hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejfölt is, illetve a szeletekre vágott gyöngyhagymát és a kapribogyót.

  5. A túrófánkot két kanál segítségével megformázzuk, és 180-190 fokos olajban 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük, csepegtetős tálcára szedjük, majd közvetlenül a tálalás előtt összekeverjük a gombás raguval, mellétálaljuk a ropogós laskagombát.