Pirospaprikás túrófánk shitake gombaraguval, pirított laskagombával

Mizsei Jani receptvideója
Mizsei Jani receptvideója
Pirospaprikás túrófánk shitake gombaraguval, pirított laskagombával
Nehézségi fokKözepes
Előkészítés15 perc
Elkészítés60 perc

Előkészítés

  1. Egy robotgépbe beletesszük a kétfajta túrót, a fűszerpaprikákat, a Cayenne borsot, sót, őrölt borsot, és összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a cukrot és a tojásokat. Összedolgozzuk a tésztát, egy keverőtálba tesszük, majd lefóliázzuk, és legalább 30 percig hagyjuk pihenni.

  2. A laskagomba végét levágjuk, levelekre esik, majd a kisebbeket félbetépjük, a nagyobbakat háromba vagy akár négybe. Egy serpenyőt előmelegítünk, majd habzó vajban zúzott fokhagymával, sóval és kakukkfűvel közepes hőmérsékleten aranybarnára és ropogósra sütjük a laskagombát, közben aromatizáljuk. Egy csepegtetős rácsra tesszük, megszórjuk vágott snidlinggel és pár csepp tárkonyecettel, és tálalásig félretesszük.

  3. A salottahagymát finomra vágjuk, majd a serpenyőben, amiben a laskagombát pirítottuk, lepirítjuk egy kevés vajon. Hozzáadjuk a cikkekre vágott shitake gombát, erősebben lepirítjuk, majd felöntjük fehérborral és citromlével, elpárologtatjuk. Ezután mehet rá az alaplé, kicsit visszaredukáljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt.

  4. A pokchoi fehér szárát levágjuk, majd 2-3 cm hosszú csíkokra vágjuk, a zöldjét pedig nagyon finomra. Amikor felforr, belerakjuk a pokchoi szárakat, 2-3 percig még tovább főzzük, majd hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejfölt is, illetve a szeletekre vágott gyöngyhagymát és a kapribogyót.

  5. A túrófánkot két kanál segítségével megformázzuk, és 180-190 fokos olajban 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük, csepegtetős tálcára szedjük, majd közvetlenül a tálalás előtt összekeverjük a gombás raguval, mellétálaljuk a ropogós laskagombát.