Előkészítés
- Először a barna vajat készítjük el. A barna vaj igazán karakteres ízt ad a sütinek, így fontos, hogy figyeljünk a folyamatra!
- A vajat egy serpenyőben közepes lángon elkezdjük melegíteni, megvárjuk, míg nem kezd el habozni és a színe világossárgából előbb aranyszínűre, majd lassan dióbarnára vált.
- Közben nagyon gyakran kevergetjük.
- Ha megvagyunk, egy tálba öntjük, és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Ez ahhoz kell, hogy egy finomabb, karamellás aromája legyen.
- Egy tálba mérjük a darált mandulát, a darált pisztáciát, a lisztet, a porcukrot és a sót. Egy habverővel hozzákeverjük a tojásfehérjét, a durvára vágott pisztáciát és a barnított vajat.
- Végül a masszába céklaport keverünk, és habzsákba töltjük. 1 órára hűtőbe tesszük.
- Ha letelt, a kivajazott financier formába adagoljuk, és belenyomkodjuk a málnaszemeket.
- 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük, majd rácson hagyjuk őket kihűlni. A krémhez kikeverjük a pisztáciakrémet a mascarponéval és a porcukorral.
- Habzsákba töltjük, és a süti tetejére nyomjuk. A tálalás során végül megszórjuk durvára vágott pisztáciával és liofilizált málnával.