Pisztáciás-málnás financier

Pisztáciás-málnás financier

NehézségKözepes
Előkészítés20 perc
Elkészítés60 perc

Előkészítés

  1. Először a barna vajat készítjük el. A barna vaj igazán karakteres ízt ad a sütinek, így fontos, hogy figyeljünk a folyamatra!
  2. A vajat egy serpenyőben közepes lángon elkezdjük melegíteni, megvárjuk, míg nem kezd el habozni és a színe világossárgából előbb aranyszínűre, majd lassan dióbarnára vált.
  3. Közben nagyon gyakran kevergetjük.
  4. Ha megvagyunk, egy tálba öntjük, és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Ez ahhoz kell, hogy egy finomabb, karamellás aromája legyen.
  5. Egy tálba mérjük a darált mandulát, a darált pisztáciát, a lisztet, a porcukrot és a sót. Egy habverővel hozzákeverjük a tojásfehérjét, a durvára vágott pisztáciát és a barnított vajat.
  6. Végül a masszába céklaport keverünk, és habzsákba töltjük. 1 órára hűtőbe tesszük.
  7. Ha letelt, a kivajazott financier formába adagoljuk, és belenyomkodjuk a málnaszemeket.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük, majd rácson hagyjuk őket kihűlni. A krémhez kikeverjük a pisztáciakrémet a mascarponéval és a porcukorral.
  9. Habzsákba töltjük, és a süti tetejére nyomjuk. A tálalás során végül megszórjuk durvára vágott pisztáciával és liofilizált málnával.

Hasonló receptek