A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk mind a 6 tojássárgáját, a lisztet, a darált pisztáciát, az olajat, a sütőport és a vaníliás cukrot.
Pisztáciás-málnás piskótatekercs
Hozzávalók
-
Piskóta:
- 6 darab Tojás
- 6 evőkanál Kristálycukor
- 3 evőkanál Liszt
- 3 evőkanál Darált pisztácia
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag Vaníliás cukor
- 3 evőkanál Napraforgó-étolaj
-
Krém:
- 200 ml Habtejszín
- 120 g Mascarpone
- 100 g Porcukor
- 200 g Málna
- 10 g Étkezési zselatin
- 25 g Víz
-
Díszítés:
- 200 g Pisztácia
- 100 g Eper
Előkészítés
Ezt a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsire kenjük. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 percig sütjük. Ha megsült, a sütőpapírt lehúzzuk és egy vizes konyharuhával feltekerjük egy tekerccsé, és hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a krémet. A málnát egy botmixerrel pürésítjük. A habtejszínt a mascarponéval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a málnapürét és a porcukrot.
A zselatint a vízben felduzzasztjuk, megmelegítjük és hőkiegyenlítéssel a krémhez keverjük.
A kihűlt piskótát megkenjük a krém 2/3-val, majd feltekerjük és hűtőbe tesszük 2 órára. Ha letelt a 2 óra, bekenjük egy kis krémmel, és meghempergetjük darált/apróra vágott pisztáciában.
Végül a maradék krémet habzsákba töltjük, rányomjuk a tekercs tetejére és málnával dekoráljuk. Jó étvágyat!