Pisztáciás-málnás piskótatekercs

Kapunics Gréti receptvideója
Kapunics Gréti receptvideója
Pisztáciás-málnás piskótatekercs image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 30 perc
Elkészítés 1 óra

Hozzávalók

8 Személy
  • Piskóta:

    • 6   darab Tojás
    • 6   evőkanál Kristálycukor
    • 3   evőkanál Liszt
    • 3   evőkanál Darált pisztácia
    • 1   csomag sütőpor
    • 1   csomag Vaníliás cukor
    • 3   evőkanál Napraforgó-étolaj
  • Krém:

    • 200   ml Habtejszín
    • 120   g Mascarpone
    • 100   g Porcukor
    • 200   g Málna
    • 10   g Étkezési zselatin
    • 25   g Víz
  • Díszítés:

    • 200   g Pisztácia
    • 100   g Eper

Előkészítés

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk mind a 6 tojássárgáját, a lisztet, a darált pisztáciát, az olajat, a sütőport és a vaníliás cukrot.

  2. Ezt a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsire kenjük. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 percig sütjük. Ha megsült, a sütőpapírt lehúzzuk és egy vizes konyharuhával feltekerjük egy tekerccsé, és hagyjuk kihűlni.

  3. Elkészítjük a krémet. A málnát egy botmixerrel pürésítjük. A habtejszínt a mascarponéval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a málnapürét és a porcukrot.

  4. A zselatint a vízben felduzzasztjuk, megmelegítjük és hőkiegyenlítéssel a krémhez keverjük.

  5. A kihűlt piskótát megkenjük a krém 2/3-val, majd feltekerjük és hűtőbe tesszük 2 órára. Ha letelt a 2 óra, bekenjük egy kis krémmel, és meghempergetjük darált/apróra vágott pisztáciában.

  6. Végül a maradék krémet habzsákba töltjük, rányomjuk a tekercs tetejére és málnával dekoráljuk. Jó étvágyat!