Provanszi stílusú halleves pontyból

Provanszi stílusú halleves pontyból image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 1 óra

Hozzávalók

5 Adag
    • 3   evőkanál Olaj
    • 1   darab Póréhagyma
    • 4   gerezd Fokhagyma
    • 1   darab Édesköménygumó
    • 2   darab Sárgarépa
    • 1   evőkanál Paradicsompüré
    • 2   dl Száraz fehérbor
    • 1   doboz Hámozott paradicsom konzerv
    • 2   darab babérlevél
    • 1   evőkanál Provence-i fűszerkeverék
    • 1   darab narancs héj
    •   Só, bors
    • 4   szelet Ponty

Előkészítés

  1. Az olajon elkezdjük dinsztelni a felkarikázott hagymát, fokhagymát, az édesköményt, sárgarépát. Amikor kissé megpirult, hozzáadjuk a paradicsompürét, átforgatjuk, kissé pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, erős lángon hagyjuk az alkoholt elpárologni. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a fűszereket, majd felöntjük 1,2 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk. 15 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a négy pontyszeletet. További 25 percig főzük, amíg a hal szinte szétesik. Az egészet zöldségpasszírozón átpasszírozzuk. Friss bagett-el kínáljuk.