Az olajon elkezdjük dinsztelni a felkarikázott hagymát, fokhagymát, az édesköményt, sárgarépát. Amikor kissé megpirult, hozzáadjuk a paradicsompürét, átforgatjuk, kissé pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, erős lángon hagyjuk az alkoholt elpárologni. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a fűszereket, majd felöntjük 1,2 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk. 15 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a négy pontyszeletet. További 25 percig főzük, amíg a hal szinte szétesik. Az egészet zöldségpasszírozón átpasszírozzuk. Friss bagett-el kínáljuk.
Provanszi stílusú halleves pontyból
Hozzávalók
5
Adag
-
- 3 evőkanál Olaj
- 1 darab Póréhagyma
- 4 gerezd Fokhagyma
- 1 darab Édesköménygumó
- 2 darab Sárgarépa
- 1 evőkanál Paradicsompüré
- 2 dl Száraz fehérbor
- 1 doboz Hámozott paradicsom konzerv
- 2 darab babérlevél
- 1 evőkanál Provence-i fűszerkeverék
- 1 darab narancs héj
- Só, bors
- 4 szelet Ponty