Rablóhús nyárson elég tág fogalom, valóban szinte bármilyen húsból és zöldségből készíthető. A legkülönbözőbb variációkkal kísérletezhetünk, szinte minden alkalommal. Dupla nyársat, vagy duplán szúrt hústűt, hurkapálcát célszerű használni, hogy a nyársra szúrt hozzávalókat végig tudjuk kontroll alatt tartani és ne potyogjanak le a nyársról. A rablóhús mérete függ a nyársunk méretétől, lehet 20 cm és akár egy méter is, amihez kedvünk van, ahogy szeretnénk villogni a vendégeink előtt! Célszerű faszénen elkészíteni, egy kisebb konyhai yakitori grill, konyhai elszívó alatt nem csinál nagyobb füstöt, mint egy pörkölt gőze. Persze kint, szabadtűzön az igazi! ! A faszén begyújtására egy zsebsárkány tökéletesen alkalmas. Ha nem áll rendelkezésre, hagyományos módszerrel, papírral és gyufával is begyújtható, de a Grillmeister gyújtókockával és gyújtófolyadékkal egyszerűbben megoldható. Ha megkívántuk a nyársat, viszont nincs kedvünk vagy lehetőségünk grillezni, nyugodtan egy nagyméretű forró serpenyőben, alaposan kérgezve is jó ízt varázsolhatunk! Én nem szeretem előre pácolni a húst, a friss hús ízét szeretem.
Rablóhús - saslik
Hozzávalók
-
Hozzávalók a nyárshoz
- dkg Friss sertéstarja nagyobb kockákra vágva
- frissen őrölt bors
- Baconszalonna
- Só
-
A Lidl piac kínálatából
- Cukkini
- Lilahagyma
- Vöröshagyma
- Kápia paprika
- Tv-paprika
-
Hozzávalók a fűszerolajhoz
- Napraforgóolaj
- frissen őrölt bors
-
A Lidl piac kínálatából
- zsálya
- Kakukkfű
- Chilipaprika
- Fokhagyma
Előkészítés
A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a cukkíniből vastagabb karikákat szelünk majd azokat is felezzük, a kápia és TV paprikát kockázzuk.
A vörös- és lilahagymát cikkekre vágjuk és csak külső leveleiket használjuk, a belsőket akár elfőzhetjük alaplébe. Igyekezzünk mindent egyforma méretűre vágni!
A hozzávalókat váltakozva szúrjuk a dupla nyársra, jó szorosan, opcionálisan kockára vágott szalonnát is használhatunk hozzá. Enyhén sózzuk és tegyük a faszénre.
Pácolajjal fogjuk ízesítni, amihez zsályát, kakukkfüvet, chilipaprikát és fokhagymát aprítunk. A felaprított fűszereket keverőtálba tesszük, borsozzuk és annyi napraforgóolajat öntünk rá, hogy ellepje, majd jól összekeverjük. Sütés közben kenegessük sűrűn a pácolajjal, ez tud igazán jó ízt teremteni a faszén mellett, a nyársat pedig néhány percenként forgassuk. Süssük illatosra, szép pörzsösre a nyársat.
Mentes infó: Gluténmentes, Cukormentes, Tartósítószermentes