Rablóhús - saslik

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Rablóhús - saslik image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

4 Adag
  • Hozzávalók a nyárshoz

    •   dkg Friss sertéstarja nagyobb kockákra vágva
    •   frissen őrölt bors
    •   Baconszalonna
    •  
  • A Lidl piac kínálatából

    •   Cukkini
    •   Lilahagyma
    •   Vöröshagyma
    •   Kápia paprika
    •   Tv-paprika
  • Hozzávalók a fűszerolajhoz

    •   Napraforgóolaj
    •   frissen őrölt bors
  • A Lidl piac kínálatából

    •   zsálya
    •   Kakukkfű
    •   Chilipaprika
    •   Fokhagyma

Előkészítés

    Rablóhús nyárson elég tág fogalom, valóban szinte bármilyen húsból és zöldségből készíthető. A legkülönbözőbb variációkkal kísérletezhetünk, szinte minden alkalommal. Dupla nyársat, vagy duplán szúrt hústűt, hurkapálcát célszerű használni, hogy a nyársra szúrt hozzávalókat végig tudjuk kontroll alatt tartani és ne potyogjanak le a nyársról. A rablóhús mérete függ a nyársunk méretétől, lehet 20 cm és akár egy méter is, amihez kedvünk van, ahogy szeretnénk villogni a vendégeink előtt! Célszerű faszénen elkészíteni, egy kisebb konyhai yakitori grill, konyhai elszívó alatt nem csinál nagyobb füstöt, mint egy pörkölt gőze. Persze kint, szabadtűzön az igazi! ! A faszén begyújtására egy zsebsárkány tökéletesen alkalmas. Ha nem áll rendelkezésre, hagyományos módszerrel, papírral és gyufával is begyújtható, de a Grillmeister gyújtókockával és gyújtófolyadékkal egyszerűbben megoldható. Ha megkívántuk a nyársat, viszont nincs kedvünk vagy lehetőségünk grillezni, nyugodtan egy nagyméretű forró serpenyőben, alaposan kérgezve is jó ízt varázsolhatunk! Én nem szeretem előre pácolni a húst, a friss hús ízét szeretem.

  1. A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a cukkíniből vastagabb karikákat szelünk majd azokat is felezzük, a kápia és TV paprikát kockázzuk.

  2. A vörös- és lilahagymát cikkekre vágjuk és csak külső leveleiket használjuk, a belsőket akár elfőzhetjük alaplébe. Igyekezzünk mindent egyforma méretűre vágni!

  3. A hozzávalókat váltakozva szúrjuk a dupla nyársra, jó szorosan, opcionálisan kockára vágott szalonnát is használhatunk hozzá. Enyhén sózzuk és tegyük a faszénre.

  4. Pácolajjal fogjuk ízesítni, amihez zsályát, kakukkfüvet, chilipaprikát és fokhagymát aprítunk. A felaprított fűszereket keverőtálba tesszük, borsozzuk és annyi napraforgóolajat öntünk rá, hogy ellepje, majd jól összekeverjük. Sütés közben kenegessük sűrűn a pácolajjal, ez tud igazán jó ízt teremteni a faszén mellett, a nyársat pedig néhány percenként forgassuk. Süssük illatosra, szép pörzsösre a nyársat.

  5. Mentes infó: Gluténmentes, Cukormentes, Tartósítószermentes

Tápértékek

kCal 1568
Protein (g) 31
Szénhidrát (g) 11
Zsír (g) 155