Ropogós, bundás harcsa zeller rósejbnivel

Ropogós, bundás harcsa zeller rósejbnivel

NehézségKözepes
Előkészítés10 perc
Elkészítés30 perc

Előkészítés

  1. A zellert meghámozzuk, és nagyjából egyforma méretű hasábokra vágjuk fel. Egy uzsonnás tasakban összekeverjük olívaolajjal, sóval és borssal, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük. 200 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt ropogósra sütjük. A halfilét nagyobb darabokra vágjuk és besózzuk. A kukoricadarát összekeverjük kevés pirospaprikával, cayenne borssal, grillfűszerkeverékkel és sóval.
  2. Egy tojásfehérjét kézi habverővel lazán felverjük és először ebbe forgatjuk bele a halszeleteket. Rászórjuk a halra a fűszeres kukoricadarát és óvatosan összerázzuk. Nem túl bő, forró olajban kisütjük a halszeleteket, mindkét oldalán 3-4 percig. A mártogatóhoz az avokádó húsát kikaparjuk, hozzáadjuk a zöldcitrom levét, az olívaolajat, fokhagymát és megsózzuk. Elektromos botmixerrel pürésítjük.