A zellert meghámozzuk, és nagyjából egyforma méretű hasábokra vágjuk fel. Egy uzsonnás tasakban összekeverjük olívaolajjal, sóval és borssal, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük. 200 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt ropogósra sütjük. A halfilét nagyobb darabokra vágjuk és besózzuk. A kukoricadarát összekeverjük kevés pirospaprikával, cayenne borssal, grillfűszerkeverékkel és sóval.
Ropogós, bundás harcsa zeller rósejbnivel
Hozzávalók
4
Adag
-
- Zeller rósejbni
- 1 nagy darab Zeller
- 3 evőkanál Olívaolaj
- ízlés szerint Só, bors
- 1 darab Bundás harcsa
- 40 dkg Friss harcsafilé
- 1 darab Tojásfehérje
- 12 dkg Kukoricadara
- 1 kávéskanál Pirospaprika
- 1 csipet bors
- 1 teáskanál Fűszerkeverék
- 2 dl Olaj
-
Mártogató:
- 1 darab Avokádó
- Zöldcitrom leve
- 3 evőkanál Olívaolaj
- 1 gerezd Fokhagyma
- ízlés szerint Só, bors
Előkészítés
Egy tojásfehérjét kézi habverővel lazán felverjük és először ebbe forgatjuk bele a halszeleteket. Rászórjuk a halra a fűszeres kukoricadarát és óvatosan összerázzuk. Nem túl bő, forró olajban kisütjük a halszeleteket, mindkét oldalán 3-4 percig. A mártogatóhoz az avokádó húsát kikaparjuk, hozzáadjuk a zöldcitrom levét, az olívaolajat, fokhagymát és megsózzuk. Elektromos botmixerrel pürésítjük.