Előkészítés
A burgonyákat héjában főzzük puhára. Még forrón hámozzuk meg, és törjük át egy szűrőn vagy egy szitán. Amikor langyos, adjuk hozzá a reszelt mandulát, vajat, tojássárgáját, parmezánt, a burgonyapehely és a liszt felét. Kézzel kezdjük gyúrni és ha szükséges még további lisztet és pelyhet adjunk hozzá. Gazdagon ízesítjük sóval és szerecsendióval.
Ha kézzel könnyen alakítható és elválik a kezünktől, pihentessük 10 percet. A pihenő után 1,5 cm vastag kígyóalakra nyújtjuk. Kb. 6-7 cm-es darabokra vágjuk, széleit formázzuk és a zsemlemorzsába hempergetjük.
Forró, 170-180 fokos zsiradékban, jelen esetben olvasztott vajban sütjük aranybarnára és ropogósra.
Köretként fogyasztjuk, de egy kis fűszeres tejfölt is kínálhatunk hozzá.