Ropogós házi burgonyakrokett

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Ropogós házi burgonyakrokett
Nehézségi fokKözepes
Elkészítés30 perc

Előkészítés

  1. A burgonyákat héjában főzzük puhára. Még forrón hámozzuk meg, és törjük át egy szűrőn vagy egy szitán. Amikor langyos, adjuk hozzá a reszelt mandulát, vajat, tojássárgáját, parmezánt, a burgonyapehely és a liszt felét. Kézzel kezdjük gyúrni és ha szükséges még további lisztet és pelyhet adjunk hozzá. Gazdagon ízesítjük sóval és szerecsendióval.

  2. Ha kézzel könnyen alakítható és elválik a kezünktől, pihentessük 10 percet. A pihenő után 1,5 cm vastag kígyóalakra nyújtjuk. Kb. 6-7 cm-es darabokra vágjuk, széleit formázzuk és a zsemlemorzsába hempergetjük.

  3. Forró, 170-180 fokos zsiradékban, jelen esetben olvasztott vajban sütjük aranybarnára és ropogósra.

  4. Köretként fogyasztjuk, de egy kis fűszeres tejfölt is kínálhatunk hozzá.