Ropogós pacal tormás majonézzel

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Ropogós pacal tormás majonézzel image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 1 óra

Hozzávalók

4 Személy
  • Ropogós pacalfalatkák:

    • 800   g Friss pacal
    • 1   fej Vöröshagyma
    • 1   fej Fokhagyma
    • 1   darab babérlevél
    • 1   evőkanál Egész feketebors
    • 0,5   darab citrom
  • Fűszeres morzsa:

    • 300   g Durva panko morzsa szárazon pirítva
    • 1   kávéskanál bors
    • 1   kávéskanál Fűszerpaprika
    • 1   kávéskanál Kakukkfű
  • Alapmassza (sörmassza):

    • 6   darab Tojásfehérje
    • 0,2   - 0,3   dl Perlenbacher búzasör
    • 300   g Kukoricakeményítő
    • 1   kávéskanál
    • 2   csipet sütőpor
    • 1   zacskó Szárított élesztő
  • Tormás majonéz:

    • 2   darab Tojássárgája
    • 2   dl Napraforgó-étolaj
    • 2   - 3   nagy evőkanál Ecetes torma
    • 1   - 2   evőkanál Natúr Sajtkrém
    • 1   evőkanál dijoni mustár
    • 1   köteg Petrezselyem
    •   Citromlé
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint frissen őrölt bors

Előkészítés

    Ropogós pacalfalatkák:
  1. Az előfőzött pacalcsíkokat egy jóízű lében egy-másfél órát még puhítjuk: Bőséges mennyiségű vízbe tesszük a csíkozott pacalt, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, babért, sót és egész borsot, a gyömbért és a felkarikázott citromot is.

  2. Ha puhára főtt, leszűrjük, hagyjuk csepegtető rácson kigőzölni, megszáradni! Ha egy éjszakát pihen a hűtőben, az a legjobb.

  3. Tormás majonéz:
  4. A tojássárgáját (a fehérjéket félretesszük a sörmasszánkhoz) egy keverőtálba tesszük, és vékony sugárban csurgatjuk hozzá az olajat, miközben habverővel intenzíven kevergetjük. Sűrű majonézt kell, hogy kapjunk. Ha tökéletesen krémes és kemény az emulziónk, csak ezután ízesítjük a tejföllel, natúr krémsajttal, ecetes tormával, sóval, borssal, pici citromlével és mustárral, petrezselyemmel. Kellemesen sűrű, pikáns majonézmártást kell, hogy kapjunk.

  5. Fűszeres morzsát készítünk: ehhez összekeverjük a panko morzsát az őrölt borssal, fűszerpaprikával és kakukkfűvel, majd félretesszük.

  6. Készítünk egy alapmasszát (sörmasszát) is, amihez a tojásfehérjét kikeverjük egy kevés kukoricakeményítővel, kevés sörrel és a sóval, a sütőporral és az élesztővel.

  7. A pacalcsíkokat először kukoricakeményítőbe, majd a sörmasszába, végül a fűszeres morzsába hempergetjük. Azonnal, nagyméretű lábasban, 160 fokos olajban ropogós aranybarnára sütjük.

    Remek sörkorcsolya, vendégváró snack.