Ropogós pacal tormás majonézzel
Hozzávalók
-
Ropogós pacalfalatkák:
- 800 g Friss pacal
- 1 fej Vöröshagyma
- 1 fej Fokhagyma
- 1 darab babérlevél
- 1 evőkanál Egész feketebors
- 0,5 darab citrom
-
Fűszeres morzsa:
- 300 g Durva panko morzsa szárazon pirítva
- 1 kávéskanál bors
- 1 kávéskanál Fűszerpaprika
- 1 kávéskanál Kakukkfű
-
Alapmassza (sörmassza):
- 6 darab Tojásfehérje
- 0,2 - 0,3 dl Perlenbacher búzasör
- 300 g Kukoricakeményítő
- 1 kávéskanál Só
- 2 csipet sütőpor
- 1 zacskó Szárított élesztő
-
Tormás majonéz:
- 2 darab Tojássárgája
- 2 dl Napraforgó-étolaj
- 2 - 3 nagy evőkanál Ecetes torma
- 1 - 2 evőkanál Natúr Sajtkrém
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 köteg Petrezselyem
- Citromlé
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint frissen őrölt bors
Előkészítés
Az előfőzött pacalcsíkokat egy jóízű lében egy-másfél órát még puhítjuk: Bőséges mennyiségű vízbe tesszük a csíkozott pacalt, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, babért, sót és egész borsot, a gyömbért és a felkarikázott citromot is.
Ha puhára főtt, leszűrjük, hagyjuk csepegtető rácson kigőzölni, megszáradni! Ha egy éjszakát pihen a hűtőben, az a legjobb.
A tojássárgáját (a fehérjéket félretesszük a sörmasszánkhoz) egy keverőtálba tesszük, és vékony sugárban csurgatjuk hozzá az olajat, miközben habverővel intenzíven kevergetjük. Sűrű majonézt kell, hogy kapjunk. Ha tökéletesen krémes és kemény az emulziónk, csak ezután ízesítjük a tejföllel, natúr krémsajttal, ecetes tormával, sóval, borssal, pici citromlével és mustárral, petrezselyemmel. Kellemesen sűrű, pikáns majonézmártást kell, hogy kapjunk.
Fűszeres morzsát készítünk: ehhez összekeverjük a panko morzsát az őrölt borssal, fűszerpaprikával és kakukkfűvel, majd félretesszük.
Készítünk egy alapmasszát (sörmasszát) is, amihez a tojásfehérjét kikeverjük egy kevés kukoricakeményítővel, kevés sörrel és a sóval, a sütőporral és az élesztővel.
A pacalcsíkokat először kukoricakeményítőbe, majd a sörmasszába, végül a fűszeres morzsába hempergetjük. Azonnal, nagyméretű lábasban, 160 fokos olajban ropogós aranybarnára sütjük.
Remek sörkorcsolya, vendégváró snack.