Két, hidegen is összedobható mártogatót készítünk: egy zöldfűszereset és egy hagymás-paradicsomosat. A paradicsomoshoz a hámozottparadicsom-konzervet leturmixoljuk, majd gazdagon ízesítjük finomra vágott lilahagymával, reszelt fokhagymával, aprított friss chilipaprikával és piros húsú paprikával, lime levével és héjával, mexikói fűszerkeverékkel. A zöldfűszereshez egy tojássárgáját kis olívaolajjal összekeverünk, lassan csurgatva az olajat. Majd egy kevés mustárral, reszelt fokhagymával, pár csepp citromlével, fehérborecettel alaposan kikeverjük. Sózzuk. Rengeteg finomra vágott petrezselymet, bazsalikomot, aprított, pirított kesudiót teszünk hozzá.
Ha elkészült a két mártogatós, már csak a tortilla van hátra: két tortilla lapot kiterítünk, vékonyan megszórjuk reszelt cheddar sajttal, majd két másik tortilla lappal letakarjuk, kézzel kissé le is nyomkodjuk. Serpenyőben, kevés olíván pirítjuk mindkét oldalát ropogósra, oldalanként kb. 2-2 percig, míg a sajt elolvad és össze nem ragasztja a lapokat. Ha elkészült, pár perc pihentetés után szép cikkekre vágjuk és azonnal, a két mártogatóval és savanyított pepperoni és jalapenos paprikákkal tálaljuk.