Ropogós zöldségmártogatós uborkás-magvas túrókrémmel
Hozzávalók
-
- 0,5 darab Kígyóuborka
- 350 g Túró
- 0,5 darab Citrom leve
- 1 Snidling
- 1 nagy marék Pirított magvak (mandula, mogyoró, kesudió)
- 1 darab Sárgarépa
- 1 szál Póréhagyma
- 1 darab Cukkini
- 1 csomag Rétestészta
- 2 gerezd Fokhagyma, reszelve
- 1 köteg Petrezselyem
- 5 - 6 evőkanál Olívaolaj
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint Bors, frissen őrölt
Előkészítés
Az uborkát apró kockákra vágjuk, enyhén megsózzuk, kicsit állni hagyjuk. Közben a túrókrémet beízesítjük: kevés sót, frissen őrölt borsot, pár csepp citromlevet, egy gerezd fokhagymát, petrezselymet, snidlinget, apróra vágott vegyes magvakat adunk hozzá, végül a sózott uborkát is, amiből előzőleg a felesleges nedvességet kicsavartuk.
Egy magasabb falú, kis méretű tálba kanalazzuk a krémet, a tetejét meghintjük durvára vágott petrezselyemmel, magvakkal, végül egy kis olívaolajat is locsolunk rá.
A csíkokra vágott sárgarépát, póréhagymát, cukkinit serpenyőben néhány perc alatt, hirtelen pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, egy gerezd fokhagymával, a végén pedig finomra vágott petrezselyemmel. Ha a zöldség kissé összeesett, de még ropogós, egy tányérra kiterítjük, hogy hűljön egy picit.
1 réteg rétestésztát kiterítünk, vékonyan megkenjük olívaolajjal. Kevés zöldséget csíkba rendezve a hozzánk közelebbi szélére halmozunk, majd szorosan feltekerjük, a kész rudat még egyszer megkenjük olívaolajjal. Annyi tekercset készítünk, míg a réteslap vagy zöldség el nem fogy.
Forró, 200 °C-os sütőben sütjük őket 5–8 percig, míg ropogós, aranybarna nem lesz minden rudacska. Ha elkészült, kisebb-nagyobb darabokra vágjuk, és azonnal tálaljuk a túrókrémmel.