A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra. A töltelékhez egy nagy tálban összemorzsoljuk a fetát, a túrót, a reszelt sajtot, hozzáadjuk a két tojássárgáját, a reszelt fokhagymát és a szerecsendiót, enyhén sózzuk (óvatosan, a feta már sós!). A réteslapokat kétlaponként szétszedjük, egy nagy gyúródeszkára fektetjük, és azonnal megkenjük olvasztott vajjal. Amelyikkel nem dolgozunk, nedves konyharuha alatt tartjuk, hogy ne száradjon ki. A két rétegből álló lapokat egymás mellé helyezzük úgy, hogy átfedjék egymást, tehát egy hosszú, keskeny téglalapot kapunk. Az alsó harmadában a szélével párhuzamosan elosztjuk a tölteléket, megszórjuk apróra kockázott sonkával, majd óvatosan, de gyorsan feltekerjük - egy hosszú, vékony kígyót kell kapnunk. Ezt csigaszerűen, befelé haladva betekerjük. Az egészet áthelyezzük egy nagy, sütőpapírral borított tepsire. A tetejét megkenjük kevés vízzel elkevert, felvert tojással, majd meghintjük mákkal. Kb. 30 perc alatt aranyszínűre, ropogósra sütjük, langyosan tálaljuk.