Sajttal sült tortilla chips csípős mexikói mártogatóval

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Sajttal sült tortilla chips csípős mexikói mártogatóval image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 1   fej Vöröshagyma
    • 0,5   fej Lilahagyma
    • 4   gerezd Fokhagyma
    • 0,5   dl Napraforgóolaj
    • 3   darab Paradicsom
    • 2   evőkanál Paradicsompüré
    • 100   g Kukorica- és babkonzerv
    • 2   kávéskanál Taco fűszerkeverék
    • 200   g Tortilla chips
    • 30   g Jalapeno
    • 1   köteg Petrezselyem
    • 100   - 150   g Nacho sajt
    •   Lime leve
    •  

Előkészítés

    A mártogatóhoz apróra vágjuk a vöröshagymát és fokhagymát, majd kevés napraforgóolajon megpároljuk. Közben a hámozott paradicsomokat apróra vágjuk, alaposan megsózzuk és egy szűrőre tesszük, hogy a leve alaposan kicsepegjen, majd az aprított paradicsomhúst félretesszük. Kanálnyi paradicsompürét adunk a párolódó hagymához és röviden forraljuk pár percig a paradicsom kicsepegett levével. Hozzáadjuk a kukoricát és a babot, ízesítjük mexikói fűszerkeverékkel, pár csepp lime levével, végül hozzáadjuk a kicsepegett paradicsomhúst. Vegyük le a tűzről, ügyeljünk, hogy ne főzzük túl a friss paradicsomot, elég, ha szinte csak átmelegítjük. 

    Adjuk hozzá az apróra vágott jalapeno paprikát, a finomra vágott nyers lilahagymát és egy kevés frissen vágott petrezselymet. Hagyjuk a kész mártogatót langyosra hűlni, addig készítsük el a chipset is: egy nagyobb, tűzálló tálba rendezzük el a tortilla chipset, lehetőség szerint jó púposan, hogy kilógjon a tálból! Szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal, és tegyük pár percre 200 Celsius-fokos forró sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon a chipsre.

    Forrón tálaljuk a chipset a nyúlósra olvadt sajttal és a csípős mártogatóval. Kiváló filmnézős snack vagy vendégváró csipegetnivaló!