Sajttal töltött hamburger

Mizsei Jani receptvideója
Mizsei Jani receptvideója
Sajttal töltött hamburger image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 30 perc
Elkészítés 1 óra

Hozzávalók

8 Személy
  • Sajttal töltött burgerhús:

    • 600   g Marhahúspogácsa
    • 160   g Cheddar sajt
    • 1   dkg Snidling
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint Őrölt fekete bors
    •   Napraforgóolaj
  • Snidlinges-cheddaros-sajtos burger

    • 200   g Tejföl 25%
    • 60   g Torma
    • 0,5   darab Friss torma
    • 70   g Petrezselyem
    • 15   szem Zöld bors
    • 50   g Kékpenészes sajt
    • 3   darab Csemegeuborka
    • 1   darab Paradicsom
    • 80   g Rukkolasaláta
    • 8   szelet Baconszalonna
    • 4   darab Burgerzsemle

Előkészítés

  1. A húspogácsát kettészedjük, egy kör alakú szúróformába tesszük az egyik felét, egy kicsi mélyedést csinálunk a közepébe, hogy a sajt elférjen, beletesszük a sajtot, majd megszórjuk vágott snidlinggel, és rápréseljük a hús másik felét is, ügyelve, hogy a sajt ne lógjon ki sehol.

  2. Egy teflonserpenyőben erős lángon elkezdjük sütni kevés olajon, 2 perc után megfordítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, újabb 2 perc után visszafordítjuk, megint sózzuk, borsozzuk, majd még 1-1 percig sütjük mindkét oldalát. Mivel a közepében van a sajt, ezért egy picivel gyorsabban elkészül a burgerhús. Tálcára tesszük, majd lefedve pihentetjük 2-3 percig és összeállítjuk a hamburgerünket.

  3. A friss tormát megpucoljuk, finom lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük az ecetes tormával. Ezután a csemegeuborkát is ugyanazon a reszelőn lereszeljük, a levét kinyomkodjuk.

  4. A zöld borsot mozsárban összetörjük. A petrezselymet finomra vágjuk.
    Az alapanyagokat összekeverjük, majd a kéksajtot belemorzsoljuk.

  5. A burgerzsemlét kettévágjuk, a vágott felét megpirítjuk. A paradicsomot vékony szeletekre vágjuk, a baconszeleteket melegebb serpenyőben megpirítjuk, és összerakjuk a burgert.