A húspogácsát kettészedjük, egy kör alakú szúróformába tesszük az egyik felét, egy kicsi mélyedést csinálunk a közepébe, hogy a sajt elférjen, beletesszük a sajtot, majd megszórjuk vágott snidlinggel, és rápréseljük a hús másik felét is, ügyelve, hogy a sajt ne lógjon ki sehol.
Sajttal töltött hamburger
Hozzávalók
-
Sajttal töltött burgerhús:
- 600 g Marhahúspogácsa
- 160 g Cheddar sajt
- 1 dkg Snidling
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint Őrölt fekete bors
- Napraforgóolaj
-
Snidlinges-cheddaros-sajtos burger
- 200 g Tejföl 25%
- 60 g Torma
- 0,5 darab Friss torma
- 70 g Petrezselyem
- 15 szem Zöld bors
- 50 g Kékpenészes sajt
- 3 darab Csemegeuborka
- 1 darab Paradicsom
- 80 g Rukkolasaláta
- 8 szelet Baconszalonna
- 4 darab Burgerzsemle
Előkészítés
Egy teflonserpenyőben erős lángon elkezdjük sütni kevés olajon, 2 perc után megfordítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, újabb 2 perc után visszafordítjuk, megint sózzuk, borsozzuk, majd még 1-1 percig sütjük mindkét oldalát. Mivel a közepében van a sajt, ezért egy picivel gyorsabban elkészül a burgerhús. Tálcára tesszük, majd lefedve pihentetjük 2-3 percig és összeállítjuk a hamburgerünket.
A friss tormát megpucoljuk, finom lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük az ecetes tormával. Ezután a csemegeuborkát is ugyanazon a reszelőn lereszeljük, a levét kinyomkodjuk.
A zöld borsot mozsárban összetörjük. A petrezselymet finomra vágjuk.
Az alapanyagokat összekeverjük, majd a kéksajtot belemorzsoljuk.A burgerzsemlét kettévágjuk, a vágott felét megpirítjuk. A paradicsomot vékony szeletekre vágjuk, a baconszeleteket melegebb serpenyőben megpirítjuk, és összerakjuk a burgert.