Serpenyős hagymás burgonya, tejföllel, tükörtojással

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Serpenyős hagymás burgonya, tejföllel, tükörtojással
Nehézségi fokKönnyű
Elkészítés30 perc

Előkészítés

    HAGYMÁS BURGONYA Kevés kacsazsíron lassan pirítjuk a csíkozott szalonnát és a finomra vágott hagymát. Minél lassabban „izzasztjuk” üvegesre, annál gazdagabb lesz az íze. (Használjunk vasserpenyőt!) Közben a nyers burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Igyekezzünk minél hosszabb szálakat reszelni! A burgonyát rádobjuk a szalonnás hagymára, elsimítjuk. Kb. 3 cm vastagságú burgonyalepénykét formázzunk a nyers burgonyából, és többet már ne kevergessük, hagyjuk szép lassan sülni, míg ropogós, aranybarna nem lesz! Ha ez megtörténik, megfordítjuk, és a másik felét is aranybarnára sütjük. Egy késsel szúrjuk meg, és ha úgy érezzük, hogy a burgonya még nyers, dobjuk a sütőbe 180 °C-ra 10–12 percre, míg a közepe is megpuhul! Azonban az is lehet, hogy erre nem lesz szükség, ez a burgonyától függ. TÁLALÁS Ha a burgonya elkészült, gyorsan megsütjük a tükörtojásokat. A sárgájukat mindenképpen hagyjuk krémesre, folyósra! Sózzuk, borsozzuk. Tegyük a burgonya tetejére a tojásokat, továbbá pár kanál tejfölt, rukkolát és egy kis lila hagymával, balzsamecettel, olívaolajjal pácolt koktélparadicsomot is! Frissen őrölt borssal, azonnal, forrón fogyasszuk!