A csíkozott comb színhúst és kabátszalonnát felhasználás előtt tartsuk hidegen, és inkább hidegben vagy hideg helyen dolgozzunk vele. A fűszereket összekeverjük és alaposan átforgatjuk a hússal-szalonnával, majd közepes tárcsán ledaráljuk.
Sertéskolbász készítése házilag
Hozzávalók
6
Személy
-
- 1,8 kg Sertéscomb és vagy -lapocka hártyázva inazva csíkozva
- 1,2 kg Sertés kabátszalonna
- Só
- Őrölt fekete bors
- őrölt kömény
- Fűszerpaprika
- Csípős fűszerpaprika
- Fokhagyma
- Szegfűbors
- Szerecsendió
- Sertés vékonybél
Előkészítés
Ha kész a darált kolbászmassza, hurkatöltőbe tesszük és levegőmentesen sertésbélbe töltjük.
Ha betöltöttük az összes kolbászt, tetszőleges méretűre adagoljuk. Tarthatjuk párban, vagy akár egyesével is adagolhatjuk.
(Egy kevés kolbászmasszát félretehetünk a toroskáposztához vagy töltött káposztához.)
Nagyméretű zománcozott lábasban mangalicazsírban kezdjük sütni az alsó felét. Ha szépen megpirult az alja, megfordítjuk és a 190 fokra előmelegített sütő grillrésze alá tesszük és a tetejét is megpirítjuk. Mustár, kenyér, házi savanyúval tálaljuk!