Sertéskolbász készítése házilag

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Sertéskolbász készítése házilag
Nehézségi fokKözepes
Előkészítés1 perc
Elkészítés1 perc

Előkészítés

  1. A csíkozott comb színhúst és kabátszalonnát felhasználás előtt tartsuk hidegen, és inkább hidegben vagy hideg helyen dolgozzunk vele. A fűszereket összekeverjük és alaposan átforgatjuk a hússal-szalonnával, majd közepes tárcsán ledaráljuk.

  2. Ha kész a darált kolbászmassza, hurkatöltőbe tesszük és levegőmentesen sertésbélbe töltjük. Ha betöltöttük az összes kolbászt, tetszőleges méretűre adagoljuk. Tarthatjuk párban, vagy akár egyesével is adagolhatjuk. (Egy kevés kolbászmasszát félretehetünk a toroskáposztához vagy töltött káposztához.)

  3. Nagyméretű zománcozott lábasban mangalicazsírban kezdjük sütni az alsó felét. Ha szépen megpirult az alja, megfordítjuk és a 190 fokra előmelegített sütő grillrésze alá tesszük és a tetejét is megpirítjuk. Mustár, kenyér, házi savanyúval tálaljuk!