Sertéskolbász készítése házilag

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Sertéskolbász készítése házilag image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 1 perc
Elkészítés 1 perc

Hozzávalók

6 Személy
    • 1,8   kg Sertéscomb és vagy -lapocka hártyázva inazva csíkozva
    • 1,2   kg Sertés kabátszalonna
    •  
    •   Őrölt fekete bors
    •   őrölt kömény
    •   Fűszerpaprika
    •   Csípős fűszerpaprika
    •   Fokhagyma
    •   Szegfűbors
    •   Szerecsendió
    •   Sertés vékonybél

Előkészítés

  1. A csíkozott comb színhúst és kabátszalonnát felhasználás előtt tartsuk hidegen, és inkább hidegben vagy hideg helyen dolgozzunk vele. A fűszereket összekeverjük és alaposan átforgatjuk a hússal-szalonnával, majd közepes tárcsán ledaráljuk.

  2. Ha kész a darált kolbászmassza, hurkatöltőbe tesszük és levegőmentesen sertésbélbe töltjük.

    Ha betöltöttük az összes kolbászt, tetszőleges méretűre adagoljuk. Tarthatjuk párban, vagy akár egyesével is adagolhatjuk.

    (Egy kevés kolbászmasszát félretehetünk a toroskáposztához vagy töltött káposztához.)

  3. Nagyméretű zománcozott lábasban mangalicazsírban kezdjük sütni az alsó felét. Ha szépen megpirult az alja, megfordítjuk és a 190 fokra előmelegített sütő grillrésze alá tesszük és a tetejét is megpirítjuk. Mustár, kenyér, házi savanyúval tálaljuk!