Skandináv, ünnepi lazacleves

Skandináv, ünnepi lazacleves image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 5   dkg Vaj
    • 1   darab Hagyma
    • 1   kisebb darab Édesköménygumó
    • 50   dkg Burgonya
    • 2   nagy darab Sárgarépa
    • 1,2   l Alaplé (leszűrt) vagy víz
    • 6   szem Szegfűbors
    • 1   darab babérlevél
    • 400   g Lazacfilé
    • 2   dl Tejszín
    • 1   csokor Kapor

Előkészítés

    A vajon üvegesre dinszteljük a hagymát és a finomra kockázott édesköményt. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a burgonyát, a sárgarépát, átkeverjük,  és beletesszük a babérlevelet és a szegfűborsot. Felöntjük alaplével, sózzuk, borsozzuk. A levest kb. 20 percig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek. Ekkor tesszük bele a lazackockákat és a tejszínt, ezzel kb. 5 percig főzzük, a lazac így szaftos, omlós marad. A kaprot a végén adjuk hozzá.