A vajon üvegesre dinszteljük a hagymát és a finomra kockázott édesköményt. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a burgonyát, a sárgarépát, átkeverjük, és beletesszük a babérlevelet és a szegfűborsot. Felöntjük alaplével, sózzuk, borsozzuk. A levest kb. 20 percig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek. Ekkor tesszük bele a lazackockákat és a tejszínt, ezzel kb. 5 percig főzzük, a lazac így szaftos, omlós marad. A kaprot a végén adjuk hozzá.
Skandináv, ünnepi lazacleves
Hozzávalók
4
Adag
-
- 5 dkg Vaj
- 1 darab Hagyma
- 1 kisebb darab Édesköménygumó
- 50 dkg Burgonya
- 2 nagy darab Sárgarépa
- 1,2 l Alaplé (leszűrt) vagy víz
- 6 szem Szegfűbors
- 1 darab babérlevél
- 400 g Lazacfilé
- 2 dl Tejszín
- 1 csokor Kapor