Skandináv, ünnepi lazacleves

Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0perc
Elkészítés 30perc
Skandináv, ünnepi lazacleves image

Hozzávalók

4 Adag
5 dkg Vaj
1 darab Hagyma
1 kisebb darab Édesköménygumó
50 dkg Burgonya
2 nagy darab Sárgarépa
1.2 l Alaplé (leszűrt) vagy víz
6 szem Szegfűbors
1 darab babérlevél
400 g Lazacfilé
2 dl Tejszín
1 csokor Kapor

Előkészítés

    A vajon üvegesre dinszteljük a hagymát és a finomra kockázott édesköményt. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a burgonyát, a sárgarépát, átkeverjük,  és beletesszük a babérlevelet és a szegfűborsot. Felöntjük alaplével, sózzuk, borsozzuk. A levest kb. 20 percig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek. Ekkor tesszük bele a lazackockákat és a tejszínt, ezzel kb. 5 percig főzzük, a lazac így szaftos, omlós marad. A kaprot a végén adjuk hozzá.