Sonkás-tejfölös tészta, lágyan sült tojással

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Sonkás-tejfölös tészta, lágyan sült tojással image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 130   g Füstölt sonka
    • 400   g Csigatészta
    • 300   g Tejföl
    • 6   darab Tojás
    • 4   - 5   evőkanál Napraforgóolaj
    • 1   köteg Petrezselyem
    • 4   - 5   nagy marék Madársaláta
    • 1   kávéskanál Darált, csípős paprika
    • 1   evőkanál Ecet
    • 1   csipet Kristálycukor
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint Frissen őrölt feketebors

Előkészítés

    Egy nagy fazék vizet felteszünk főni a tésztának, közben a sonkát apró kockákra vágjuk. Ha felforrt a víz, sózzuk és kifőzzük benne a tésztát, ügyeljünk, hogy két perccel kevesebb ideig főzzük, mint amit a zacskón található instrukció mutat! Ha elkészült, szűrjük le, öblítsük le langyos vízzel, locsoljuk meg egy kis olajjal, hogy ne tapadjon össze, majd adjuk hozzá a sonkát, a tejfölt, a finomra vágott petrezselymet és az egész tojást, majd lazán keverjük össze. Ha kissé száraznak találjuk, vagy a tészta szívja magába a tejfölt, egy pici tésztafőző lével lazíthatjuk Ízesítsük sóval és borssal. Legyen szaftos, jó ízű és a tojásos tejföl mindenhol vonja be a tésztát.

    Tegyük öntött vas vagy porcelán edénykékbe, célszerű egy adagos edénykéket választani. A tészta közepébe készítsünk egy kis fészket, amibe beleültetünk egy-egy egésztojást, ügyeljünk, hogy a sárgája maradjon egészben! Tegyük 200 Celsius-fokos sütőbe néhány percre, míg a tojások „remegősre” sülnek, a sárgájuk maradjon krémesen folyós! Forrón tálaljuk, mellé adhatunk egy kis ecetes-csípős paprikás madársalátát is, hogy friss és pikáns legyen! Az ecetes, csípős paprikás dresszinghez ízlés szerint keverjünk hozzá ecetet, cukrot, olajat.