Sóskafőzelék, ahogyan én (nem) szeretem!

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Sóskafőzelék, ahogyan én (nem) szeretem! image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 1 óra

Hozzávalók

4
    • 4   darab Császárzsemle
    • 5   dl Tej
    • 1   dl Habtejszín
    • 1   pohár Tejföl
    • 3   - 4   levél Medvehagyma
    • 4   - 5   evőkanál Vaj
    • 4   - 6   marék Friss sóska
    •  
    •   egy kevés Cukor
  • Feltét:

    • 2   darab Császárzsemle
    • 3   - 4   darab Tojás
    • 8   darab Szeletelt baconszalonna
    • 4   - 5   evőkanál Vaj

Előkészítés

  1. A zsemléket félbevágjuk és megpirítjuk, majd beáztatjuk a tejbe és hagyjuk puhára ázni.
    Közben a vajat felhevítjük és megfuttatjuk rajta az aprított medvehagymát. Közben leszűrjük a zsemlét a tejből, kézzel összemorzsoljuk és alaposan megpirítjuk a vajon. Felöntjük a tejjel, tejszínnel és kiforraljuk. Ízesítjük sóval és borssal. Félrehúzzuk a tűzről beleforgatjuk a sóskát, majd hagyjuk, hogy összeessen. Kézi turmixszal turmixoljuk, közben sózzuk, borsozzuk, pici cukrot adunk hozzá.

    Kevés tejföllel tesszük még vonzóbbá, legyen pikáns és savanykás és amennyire lehet zöld.

  2. Serpenyőben kipirítjuk a szalonnát és félretesszük. A tojást villával felverjük, beleáztatjuk a félbevágott zsemléket és vajban aranybarnára sütjük. A tükörtojásokat is vajban kisütjük, nem siettetve. Ha kész minden feltét, a sóskára éppen csak rámelegítünk, ne forraljuk.

    Langyosan tálaljuk a sóskafőzeléket, közepén a bundás zsemlével, rajta a szalonnával és a rezgős közepű tükörtojással.