Sóskafőzelék, ahogyan én (nem) szeretem!

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Sóskafőzelék, ahogyan én (nem) szeretem!
Nehézségi fokKözepes
Elkészítés60 perc

Előkészítés

  1. A zsemléket félbevágjuk és megpirítjuk, majd beáztatjuk a tejbe és hagyjuk puhára ázni. Közben a vajat felhevítjük és megfuttatjuk rajta az aprított medvehagymát. Közben leszűrjük a zsemlét a tejből, kézzel összemorzsoljuk és alaposan megpirítjuk a vajon. Felöntjük a tejjel, tejszínnel és kiforraljuk. Ízesítjük sóval és borssal. Félrehúzzuk a tűzről beleforgatjuk a sóskát, majd hagyjuk, hogy összeessen. Kézi turmixszal turmixoljuk, közben sózzuk, borsozzuk, pici cukrot adunk hozzá. Kevés tejföllel tesszük még vonzóbbá, legyen pikáns és savanykás és amennyire lehet zöld.

  2. Serpenyőben kipirítjuk a szalonnát és félretesszük. A tojást villával felverjük, beleáztatjuk a félbevágott zsemléket és vajban aranybarnára sütjük. A tükörtojásokat is vajban kisütjük, nem siettetve. Ha kész minden feltét, a sóskára éppen csak rámelegítünk, ne forraljuk. Langyosan tálaljuk a sóskafőzeléket, közepén a bundás zsemlével, rajta a szalonnával és a rezgős közepű tükörtojással.