Spagetti szicíliai paradicsomos pesztóval

Spagetti szicíliai paradicsomos pesztóval

NehézségKönnyű
Elkészítés20 perc

Előkészítés

    A tésztát sós, lobogó vízben al dente állagúra főzzük, figyeljünk oda, hogy ne főzzük túl. Miközben fő a spagetti, elkészítjük a szicíliai pesztót. Ehhez a paradicsomokat meghámozzuk és kimagozzuk (zöld csumáját kivágjuk, majd a domború oldalán éles késsel keresztet vágunk, fél percre forró vízbe tesszük, majd lehúzzuk a héját. A magját és levét kiskanállal szedjük ki. Utóbbit ne dobjuk ki, salátaöntetekben, levesekben nagyszerű szolgálatot tesz, hiszen tele van ízzel.) A meghámozott mandulát száraz serpenyőben arany színűre pirítjuk, majd kissé lehűtjük. Aprítógépbe tesszük a kimagozott paradicsomokat, a mandulát, a fokhagymagerezdeket, a bazsalikomot, a sót és az olívaolajat. Pürésítjük. A kifőtt tésztát összekeverjük a pesztóval, adhatunk hozzá egy-két kanállal a tészta főzővizéből. A tetejére parmezánforgácsot és friss bazsalikomleveleket szórunk.