A tésztát sós, lobogó vízben al dente állagúra főzzük, figyeljünk oda, hogy ne főzzük túl. Miközben fő a spagetti, elkészítjük a szicíliai pesztót. Ehhez a paradicsomokat meghámozzuk és kimagozzuk (zöld csumáját kivágjuk, majd a domború oldalán éles késsel keresztet vágunk, fél percre forró vízbe tesszük, majd lehúzzuk a héját. A magját és levét kiskanállal szedjük ki. Utóbbit ne dobjuk ki, salátaöntetekben, levesekben nagyszerű szolgálatot tesz, hiszen tele van ízzel.) A meghámozott mandulát száraz serpenyőben arany színűre pirítjuk, majd kissé lehűtjük. Aprítógépbe tesszük a kimagozott paradicsomokat, a mandulát, a fokhagymagerezdeket, a bazsalikomot, a sót és az olívaolajat. Pürésítjük. A kifőtt tésztát összekeverjük a pesztóval, adhatunk hozzá egy-két kanállal a tészta főzővizéből. A tetejére parmezánforgácsot és friss bazsalikomleveleket szórunk.
Spagetti szicíliai paradicsomos pesztóval
Hozzávalók
4
Adag
-
- 40 dkg Spagetti
- Só
- Paradicsom
- 30 dkg Paradicsomszósz
- 15 dkg Mandula
- 3 gerezd Fokhagyma
- 1 csokor Bazsalikom
- 1 kávéskanál Só
- 0,5 dl Olívaolaj
-
Tetejére
- 3 dkg Parmezánforgács
- 1 - 3 levél Bazsalikom