A spagettit feltesszük sós vízben főzni, és al dente állagúra főzzük. Közben elkészítjük a szószt: egy serpenyőben egy evőkanálnyi olívaolajon kiolvasztjuk a felkockázott szalonnát (nem kell ropogósra sütni), szűrőkanállal kiemeljük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon átforgatjuk a chilit és a fokhagymát, majd ráöntjük a paradicsomszószt. mErős lángon kissé beforraljuk, hogy sűrű legyen. Sózzuk, borsozzuk. Amikor elkészült a tészta, átforgatjuk a paradicsomszószban, szükség szerint néhány evőkanálnyi főzővizet adunk hozzá. Hozzáadjuk a parmezán felét, azzal is összekeverjük. Azonnal tálaljuk, a szalonnával és a reszelt parmezánnal megszórva.
Spaghetti all’Amatriciana
Hozzávalók
4
Adag
-
- 40 dkg Spagetti
- 1 evőkanál Olívaolaj
- 12 dkg Húsos tokaszalonna
- 1 üveg Paradicsomszósz
- 2 darab Chili
- 2 darab Fokhagymagerezd
- 6 dkg Parmezán sajt