Spaghetti all’Amatriciana

Spaghetti all’Amatriciana image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 5 perc
Elkészítés 25 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 40   dkg Spagetti
    • 1   evőkanál Olívaolaj
    • 12   dkg Húsos tokaszalonna
    • 1   üveg Paradicsomszósz
    • 2   darab Chili
    • 2   darab Fokhagymagerezd
    • 6   dkg Parmezán sajt

Előkészítés

  1. A spagettit feltesszük sós vízben főzni, és al dente állagúra főzzük. Közben elkészítjük a szószt: egy serpenyőben egy evőkanálnyi olívaolajon kiolvasztjuk a felkockázott szalonnát (nem kell ropogósra sütni), szűrőkanállal kiemeljük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon átforgatjuk a chilit és a fokhagymát, majd ráöntjük a paradicsomszószt. mErős lángon kissé beforraljuk, hogy sűrű legyen. Sózzuk, borsozzuk. Amikor elkészült a tészta, átforgatjuk a paradicsomszószban, szükség szerint néhány evőkanálnyi főzővizet adunk hozzá. Hozzáadjuk a parmezán felét, azzal is összekeverjük. Azonnal tálaljuk, a szalonnával és a reszelt parmezánnal megszórva.