Spaghetti "Puttanesca" módra

Spaghetti "Puttanesca" módra image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

3 Adag
    • 400   g Spagetti
    • 0,5   dl Olívaolaj
    • 4   gerezd Fokhagyma
    • 1   darab Chili
    • 8   darab Szardellafilé
    • 6   dkg Kapribogyó
    • 10   dkg Fekete olajbogyó
    • 1   doboz Paradicsompüré
    • 1   csokor Petrezselyem
    • 4   dkg Reszelt Grana Padano
    •   Bazsalikom levél
    •  
    •   bors

Előkészítés

    A tésztát sós vízben al dente állagúra főzzük. Miközben fő, elkészítjük a mártást: az olívaolajon megdinszteljük a finomra aprított fokhagymát, majd hozzáadjuk a chilit. Beletesszük a szardellafiléket, amelyek az olajban szépen elolvadnak. Jöhet bele az alaposan átöblített kapribogyó, valamint az olajbogyó, végül a paradicsompüré. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük bazsalikomleveleket. Kb. 30 percig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik. Ekkor hozzákeverjük a petrezselymet is. Összeforgatjuk a kifőtt tésztával, és grana padano sajttal vagy parmezánnal meghintve tálaljuk.