Spaghetti "Puttanesca" módra

Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0perc
Elkészítés 30perc
Spaghetti "Puttanesca" módra image

Hozzávalók

3 Adag
400 g Spagetti
0.5 dl Olívaolaj
4 gerezd Fokhagyma
1 darab Chili
8 darab Szardellafilé
6 dkg Kapribogyó
10 dkg Fekete olajbogyó
1 doboz Paradicsompüré
1 csokor Petrezselyem
4 dkg Reszelt Grana Padano
Bazsalikom levél
bors

Előkészítés

    A tésztát sós vízben al dente állagúra főzzük. Miközben fő, elkészítjük a mártást: az olívaolajon megdinszteljük a finomra aprított fokhagymát, majd hozzáadjuk a chilit. Beletesszük a szardellafiléket, amelyek az olajban szépen elolvadnak. Jöhet bele az alaposan átöblített kapribogyó, valamint az olajbogyó, végül a paradicsompüré. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük bazsalikomleveleket. Kb. 30 percig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik. Ekkor hozzákeverjük a petrezselymet is. Összeforgatjuk a kifőtt tésztával, és grana padano sajttal vagy parmezánnal meghintve tálaljuk.