A tésztát sós vízben al dente állagúra főzzük. Miközben fő, elkészítjük a mártást: az olívaolajon megdinszteljük a finomra aprított fokhagymát, majd hozzáadjuk a chilit. Beletesszük a szardellafiléket, amelyek az olajban szépen elolvadnak. Jöhet bele az alaposan átöblített kapribogyó, valamint az olajbogyó, végül a paradicsompüré. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük bazsalikomleveleket. Kb. 30 percig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik. Ekkor hozzákeverjük a petrezselymet is. Összeforgatjuk a kifőtt tésztával, és grana padano sajttal vagy parmezánnal meghintve tálaljuk.
Spaghetti "Puttanesca" módra
Hozzávalók
3
Adag
-
- 400 g Spagetti
- 0,5 dl Olívaolaj
- 4 gerezd Fokhagyma
- 1 darab Chili
- 8 darab Szardellafilé
- 6 dkg Kapribogyó
- 10 dkg Fekete olajbogyó
- 1 doboz Paradicsompüré
- 1 csokor Petrezselyem
- 4 dkg Reszelt Grana Padano
- Bazsalikom levél
- Só
- bors