A tésztát sós vízben al dente állagúra főzzük. Miközben fő, elkészítjük a mártást: az olívaolajon megdinszteljük a finomra aprított fokhagymát, majd hozzáadjuk a chilit. Beletesszük a szardellafiléket, amelyek az olajban szépen elolvadnak. Jöhet bele az alaposan átöblített kapribogyó, valamint az olajbogyó, végül a paradicsompüré. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük bazsalikomleveleket. Kb. 30 percig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik. Ekkor hozzákeverjük a petrezselymet is. Összeforgatjuk a kifőtt tésztával, és grana padano sajttal vagy parmezánnal meghintve tálaljuk.
Spaghetti "Puttanesca" módra
Hozzávalók
3 Adag
400 g
Spagetti
0.5 dl
Olívaolaj
4 gerezd
Fokhagyma
1 darab
Chili
8 darab
Szardellafilé
6 dkg
Kapribogyó
10 dkg
Fekete olajbogyó
1 doboz
Paradicsompüré
1 csokor
Petrezselyem
4 dkg
Reszelt Grana Padano
Bazsalikom levél
Só
bors