Előkészítés
- A spárga végét ott törjük le, ahol magától engedi, hiszen ott szokott fás lenni, ezután megmossuk, megpucoljuk, majd kevés olívaolajon egy forró serpenyőben 20-30 másodpercig megpirítjuk.
- Ha megpirult, hozzáadjuk a kakukkfüvet, sót, borsot, római köményt, majd legvégül a citrom levét és héját. Ha kész, lehúzzuk a tűzről és félretesszük.
- A diót 170 °C-os sütőben 8–10 perc alatt szárazon megpirítjuk, majd ha kihűlt, apróra vágjuk. Amikor ezzel megvagyunk, a kéksajtot elmorzsoljuk, a gruyere sajtot lereszeljük.
- A paprika csumáját eltávolítjuk és apró kockákra vágjuk, majd a snidlinget és a kaprot felaprítjuk, ezeknek a tálalásnál lesz szerepük.
- Az omletthez a tojásokat egy keverőtálban sóval, borssal felverjük, előveszünk egy tapadásmentes serpenyőt és közepes lángon vajat melegítünk benne.
- Amint a vaj felolvadt és habzik, beleöntjük a tojásokat, és azonnal elkezdjük kevergetni, fontos, hogy a masszát kívülről befelé húzzuk, hogy egyenletesen süljön, de ne száradjon ki.
- Ha már félig szilárd, de még rezgős, megszórjuk a kéksajttal, a dió felével, majd rátesszük a spárgát is és még nem kész állapotában meghintjük a reszelt gruyere-rel, és egy spatulával elkezdjük feltekerni az omlettet óvatosan, a serpenyő megdöntésével.
- Akkor jó, ha kívül világos marad, nem pirul meg és belül még szaftos, lágy.
- A kész omlettet tányérra csúsztatjuk és megszórjuk frissen őrölt borssal. Készítünk egy egyszerű salátát, a felkockázott paprikát összekeverjük a maradék dióval és snidlinggel és meglocsoljuk kevés olívaolajjal, ezt az omlett alá halmozzuk.