A sütőt előmelegítjük 180 Cesius-fokra. A töltelékhez üvegesre dinszteljük a hagymát, a végén rádobjuk a spenótot, hogy kissé összeessen, majd egy nagy tálban összekeverjük a morzsolt fetasajttal, a fokhagymával, joghurttal, tojással és a fűszerekkel. Egy hőálló tálat kivajazunk, majd beleteszünk egy réteg réteslapot, amit előtte lekentünk olívaolajjal. Erre jön a töltelék fele. Befedjük egy következő réteg réteslappal, jöhet rá a töltelék másik fele, végül a tetejére réteslap. Kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje megpirul. Langyosan tálaljuk.
Spenótos-fetás rakott rétes
Hozzávalók
7
Adag
-
- 2 darab Hagyma finomra aprítva dinsztelve
- 1 kg Chira spenót
- 50 dkg Krémfehérsajt
- 4 gerezd Fokhagyma
- 3 dl Krémjoghurt
- 4 darab Tojás
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint Szerecsendió
- 1 csomag Réteslap
- 0,6 dl Olívaolaj