Spenótos-fetás rakott rétes

Spenótos-fetás rakott rétes image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 10 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

7 Adag
    • 2   darab Hagyma finomra aprítva dinsztelve
    • 1   kg Chira spenót
    • 50   dkg Krémfehérsajt
    • 4   gerezd Fokhagyma
    • 3   dl Krémjoghurt
    • 4   darab Tojás
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint bors
    •   ízlés szerint Szerecsendió
    • 1   csomag Réteslap
    • 0,6   dl Olívaolaj

Előkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 Cesius-fokra. A töltelékhez üvegesre dinszteljük a hagymát, a végén rádobjuk a spenótot, hogy kissé összeessen, majd egy nagy tálban összekeverjük a morzsolt fetasajttal, a fokhagymával, joghurttal, tojással és a fűszerekkel. Egy hőálló tálat kivajazunk, majd beleteszünk egy réteg réteslapot, amit előtte lekentünk olívaolajjal. Erre jön a töltelék fele. Befedjük egy következő réteg réteslappal, jöhet rá a töltelék másik fele, végül a tetejére réteslap. Kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje megpirul. Langyosan tálaljuk.