Spenótos-kókusztejes lazac curry tavaszi zöldségekkel

Spenótos-kókusztejes lazac curry tavaszi zöldségekkel image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 5 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 3   evőkanál Olaj
    • 1   nagy darab Hagyma
    • 2   gerezd Fokhagyma
    • 2   cm Friss gyömbér
    • 1   darab Chilipaprika
    • 4   dl kókusztej
    • 45   dkg Spenótpüré
    • 1   nagy darab Cukkini
    • 30   dkg Zöldborsó
    • 40   dkg Lazacfilé
  • Ízesítéshez:

    • 2   - 3   csepp Zöldcitrom
    • 1   kávéskanál Nádcukor
  • Tálaláshoz:

    •   Újhagyma
    •   Jázmin rizs

Előkészítés

  1. Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, fokhagymát, gyömbért, chilit. Hozzáöntjük a kókusztejet, összeforraljuk, majd hozzáadjuk a lefolvasztott spenótpürét. 10 percig főzzük, majd botmixerrel az egészet simára pürésítjük. Ha túl sűrűnek érezzük, kevés vízzel mártás állagúra hígítjuk. Beletesszük a felkockázott cukkinit és a zöldborsót, tíz percig főzzük, végül hozzáadjuk a felkockázott lazacot, ezzel már csak öt percig főzzük. Amikor elkészült, kevés zöldcitromlével, egy csipet barnacukorral ízesítjük, végül felkarikázott újhagymával megszórjuk, és jázminrizzsel tálaljuk.