Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, fokhagymát, gyömbért, chilit. Hozzáöntjük a kókusztejet, összeforraljuk, majd hozzáadjuk a lefolvasztott spenótpürét. 10 percig főzzük, majd botmixerrel az egészet simára pürésítjük. Ha túl sűrűnek érezzük, kevés vízzel mártás állagúra hígítjuk. Beletesszük a felkockázott cukkinit és a zöldborsót, tíz percig főzzük, végül hozzáadjuk a felkockázott lazacot, ezzel már csak öt percig főzzük. Amikor elkészült, kevés zöldcitromlével, egy csipet barnacukorral ízesítjük, végül felkarikázott újhagymával megszórjuk, és jázminrizzsel tálaljuk.
Spenótos-kókusztejes lazac curry tavaszi zöldségekkel
Hozzávalók
4
Adag
-
- 3 evőkanál Olaj
- 1 nagy darab Hagyma
- 2 gerezd Fokhagyma
- 2 cm Friss gyömbér
- 1 darab Chilipaprika
- 4 dl kókusztej
- 45 dkg Spenótpüré
- 1 nagy darab Cukkini
- 30 dkg Zöldborsó
- 40 dkg Lazacfilé
-
Ízesítéshez:
- 2 - 3 csepp Zöldcitrom
- 1 kávéskanál Nádcukor
-
Tálaláshoz:
- Újhagyma
- Jázmin rizs