A tésztát sós, forró, lobogó vízben harapható, azaz al dente állagúra főzzük. A bacon zsírját kiolvasztjuk, majd ropogósra sütjük. (A zsírját egy tálba félretesszük.) Hozzáadjuk a felvert tojásokat és a reszelt sajt felét. Sózzuk és borsozzuk. Közben a póréhagymát a vajon karamellizáljuk, a végén hozzáadjuk a spenótot, és addig pirítjuk, amíg a levelek összefonnyadnak. Sóval és borssal ízesítjük.
Spenótos-póréhagymás carbonara spagetti
Hozzávalók
4
Adag
-
- 40 dkg Penne rigate
- 5 dkg Vaj
- 1 darab Póréhagyma
- 25 dkg Spenót
- 10 dkg Baconszalonna
- 4 darab Tojás
- 10 dkg Grana Padano sajt
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint Szerecsendió
- ízlés szerint Chilipehely
Előkészítés
A megfőtt, forró tésztát egyenesen a tojásos-sajtos keverékbe szűrjük, ha egy kis főzőlé is belekerül, nem baj, mert még krémesebbé teszi. Meghinthetjük frissen reszelt szerecsendióval is. Összeforgatjuk (a tészta hője főzi meg a tojást), majd belekeverjük a ropogós bacondarabokat és a spenótos, karamellizált hagymát, végül a sajt másik felét. Tálaláskor megszórjuk chilipehellyel.