Spenótos-póréhagymás carbonara spagetti

Spenótos-póréhagymás carbonara spagetti image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 5 perc
Elkészítés 25 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 40   dkg Penne rigate
    • 5   dkg Vaj
    • 1   darab Póréhagyma
    • 25   dkg Spenót
    • 10   dkg Baconszalonna
    • 4   darab Tojás
    • 10   dkg Grana Padano sajt
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint bors
    •   ízlés szerint Szerecsendió
    •   ízlés szerint Chilipehely

Előkészítés

  1. A tésztát sós, forró, lobogó vízben harapható, azaz al dente állagúra főzzük. A bacon zsírját kiolvasztjuk, majd ropogósra sütjük. (A zsírját egy tálba félretesszük.) Hozzáadjuk a felvert tojásokat és a reszelt sajt felét. Sózzuk és borsozzuk. Közben a póréhagymát a vajon karamellizáljuk, a végén hozzáadjuk a spenótot, és addig pirítjuk, amíg a levelek összefonnyadnak. Sóval és borssal ízesítjük.

  2. A megfőtt, forró tésztát egyenesen a tojásos-sajtos keverékbe szűrjük, ha egy kis főzőlé is belekerül, nem baj, mert még krémesebbé teszi. Meghinthetjük frissen reszelt szerecsendióval is. Összeforgatjuk (a tészta hője főzi meg a tojást), majd belekeverjük a ropogós bacondarabokat és a spenótos, karamellizált hagymát, végül a sajt másik felét. Tálaláskor megszórjuk chilipehellyel.