Sült brokkoli bivalymozzarellával és pármai sonkával

Sült brokkoli bivalymozzarellával és pármai sonkával image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 1   nagy fej Brokkoli
    • 3   evőkanál Olívaolaj
    •  
    •   bors
    • 1   darab Bivalymozzarella
    • 10   dkg Pármai sonka
  • Tálaláshoz

    •   Chilis olívaolaj
    •   Balzsamecet
    • 1   - 3   levél Friss bazsalikom

Előkészítés

    A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra. A brokkolit rózsáira szedjük, a szárából is maradhat rajta egy kevés. A rózsákat hosszában félbevágjuk, hogy szép, vágott felületük legyen (ez tud majd a sütőben karamellizálódni). Egy nagy uzsonnázótasakban összerázzuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd egy tepsire öntjük, és elrendezzük, hogy mindegyik brokkolinak a vágott fele kerüljön lefelé. Kb. 20 percig sütjük, amíg a zöldség megpuhul, de még kissé roppanós marad, és megpirul. Egy nagy tálon elrendezünk néhány sült brokkolit, rá- és köré helyezzük a (kézzel) darabokra szedett bivalymozzarellát és néhány szelet pármai sonkát. Tálaláskor kevés chiliolajat és balzsamecetet csepegtetünk rá.