Sült kacsacomb fűszeres szilvamártással

Sült kacsacomb fűszeres szilvamártással image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 2 óra

Hozzávalók

4 Adag
    • 6   darab Kacsacomb
    • 60   dkg Szilva
    • 2   - 3   cm Gyömbér
    • 3   gerezd Fokhagyma
    • 0,5   dl Vörösbor
    • 1   darab Chili
    • 1   rúd Fahéj
    • 2   evőkanál Méz
    •  
    •   bors

Előkészítés

    A sütőt előmelegítjük 240 Celsius-fokra. A kacsákat alaposan sózzuk, borsozzuk. Tepsibe helyezzük, és 20 percig sütjük. Ezalatt elkészítjük a szilvát: kimagozzuk, félbevágjuk, egy tálba tesszük a reszelt gyömbérrel, fokhagymaszeletekkel, vörösborral, chilivel, majd összeforgatjuk. Ha letelt a sütési idő, a hőfokot levesszük 150 Celsius-fokra. A kacsacombok köré szórjuk a fokhagymás szilvát és a fahéjat, és ráöntünk kb. 1 dl vizet. Kacsától függően 1-1,5 óráig sütjük, amíg a kacsa megpuhul, a szilva pedig összeesik, és levet enged. A végén kis mézet csorgatunk rá, ekkor újra feljebb vesszük a sütő fokát 220 Celsius-fokra, és 20 percig sütjük, amíg a kacsa megpirul. Köretnek pl. burgonyapüré, tócsni vagy kesernyés, zöld zöldség (spenót, brokkoli) illik hozzá.