A sütőt előmelegítjük 240 Celsius-fokra. A kacsákat alaposan sózzuk, borsozzuk. Tepsibe helyezzük, és 20 percig sütjük. Ezalatt elkészítjük a szilvát: kimagozzuk, félbevágjuk, egy tálba tesszük a reszelt gyömbérrel, fokhagymaszeletekkel, vörösborral, chilivel, majd összeforgatjuk. Ha letelt a sütési idő, a hőfokot levesszük 150 Celsius-fokra. A kacsacombok köré szórjuk a fokhagymás szilvát és a fahéjat, és ráöntünk kb. 1 dl vizet. Kacsától függően 1-1,5 óráig sütjük, amíg a kacsa megpuhul, a szilva pedig összeesik, és levet enged. A végén kis mézet csorgatunk rá, ekkor újra feljebb vesszük a sütő fokát 220 Celsius-fokra, és 20 percig sütjük, amíg a kacsa megpirul. Köretnek pl. burgonyapüré, tócsni vagy kesernyés, zöld zöldség (spenót, brokkoli) illik hozzá.
Sült kacsacomb fűszeres szilvamártással
Hozzávalók
4
Adag
-
- 6 darab Kacsacomb
- 60 dkg Szilva
- 2 - 3 cm Gyömbér
- 3 gerezd Fokhagyma
- 0,5 dl Vörösbor
- 1 darab Chili
- 1 rúd Fahéj
- 2 evőkanál Méz
- Só
- bors