Sült lazac, pánkó morzsás brokkolival

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Sült lazac, pánkó morzsás brokkolival image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 1 óra

Hozzávalók

4 Adag
    • 2   - 3   fej Brokkoli
    • 1   gerezd Fokhagyma
    • 2   evőkanál Natúr Sajtkrém
    • 1   evőkanál dijoni mustár
    • 5   - 6   csepp Citromlé
    • 2   evőkanál Petrezselyem aprítva
    • 1   kisebb marék Corn flakes durvára törve
    • 1   kisebb marék Durva panko morzsa szárazon pirítva
    • 2   evőkanál lenmag
    • 2   - 3   evőkanál Szárított paradicsom olaja
    •   frissen őrölt bors
    •  
  • Fóliában sült lazac:

    • 4   darab Lazac bőr nélkül
    • 16   szál Újhagyma
    • 8   darab Szárított paradicsom felezett
    • 3   - 4   evőkanál Szárított paradicsom olaja
    • 3   nagy marék Bébi parajlevél
    •   frissen őrölt bors
    • 5   - 6   csepp Citromlé
    •  

Előkészítés

    Brokkolisaláta:
  1. A brokkoli nagyobbik részét rózsáira szedjük és igyekszünk hosszú szárat hagyni a rózsákon. Erősen sós vízben 2-3 percig forrázzuk a brokkolit, majd lehűtjük és szárazra töröljük.

  2. A brokkoli többi részét vékonyra szeljük és valamivel több ideig, inkább puhára forrázzuk, ezt is lehűtjük, majd leszárítjuk. Ebből a brokkoliból pürét készítünk.

  3. A brokkoli szárát is használjuk, felszeleteljük ezt is leforrázzuk, hűtjük.

    Konyhai aprítógépbe tesszük, ízesítjük sóval, borssal, kevés fokhagymával, mustárral, pici citromlével és sajtkrémmel, aprított petrezselyemmel, pár csepp olívaolajjal.

  4. Ha kész a sűrű, selymes püré, készítünk egy ropogós krusztát is: kevés tört kukoricapelyhet, napraforgómagot, földimogyorót, pirított durva panko morzsát összekeverünk.

  5. Tálalás pillanatában a brokkolirózsák szárait megfogjuk és a fejet a pürébe tunkoljuk, majd alaposan beleforgatjuk a ropogós krusztába. Azonnal tálaljuk hűvösen a forró lazaccal.

  6. Fóliában sült lazac:
  7. Az újhagymát, hogy picit puhítsuk és durva hagymaízét elvegyük, a brokkolik vizében leforrázzuk 1-2 percig.

  8. Forró serpenyőben kevés paradicsomolajat hevítünk, majd lehúzzuk a tűzről, éppen csak átfényezzük a parajt, sózzuk-borsozzuk, pár csepp citromlével ízesítjük.

  9. Sózzuk-borsozzuk a lazacot, adagonként alufóliára tesszük, alá és fölé is teszünk 2-2 db újhagymát, a tetejére pedig csíkokra vágott szárított paradicsomot és egy kupac fonnyasztott parajt helyezünk. A fóliát becsomagoljuk és előmelegített 190 fokos sütőbe tesszük 15 percre.

  10. Azonnal, forrón, kicsomagolva tálaljuk.